Türkiye'de ilk defa Nisan 2021'de yaptığımız haberle sabit ek ödemelerin döner sermaye bütçesi yerine genel bütçeden ödenmesi konusunda Bakanlıkta çalışma olduğunu saglikpersonelihaber.net olarak duyurmuştuk. Şimdi de edindiğimiz bilgilere göre genel bütçeden ek ödeme yapılması konusunda Ocak 2022 dönemi üzerinde durulduğu belirtiliyor.

Sağlık personellerine yönelik yeni bir son dakika gelişmesini de yine saglikpersoneliHABER.NET olarak duyuruyoruz. Bakanlık kaynaklarımızdan edindiğimiz bilgiye göre sağlık personellerine ödenen sabit ek ödemelerin genel bütçeden ödenmesi için Bakanlık yoğun çalışma gösteriyor.

Ocak 2022 zamlarıyla güncellenen son rakamlar için tıklayın

Geçtiğimiz günlerde Bakan Dr. Fahrettin Koca'nın sabit ek ödemelerle ilgili açıklamaları olmuştu. Koca,  "Bu sabit ödemenin genel bütçeye aktarılması için çalışmalarımız devam ediyor. Daha adil bir ek ödeme için gayret gösteriyoruz." demişti. Koca bir başka açıklamasında ise; "Bu sağlık ordumuzun gayretini ve fedakarlığını pandemi döneminde tüm halkımız bir kez daha gördü ve takdir etti. Gerçekten tüm dünyanın baş etmekte aciz kaldığı asrın en büyük tehdidi karşısında sağlık ordumuz üstün bir emek sarf etti. Salgının başından bugüne büyük bir çabayla gerektiğinde hane halkından mahrum olarak gerektiğinde izinleri iptal ederek gece gündüz kesintisiz bir şekilde yoğunluğun üstesinden geldiler ve sağlık kurumlarımızı ayakta tutmayı başardılar. Birçok gelişmiş ülkenin aksine iftihar edeceğimiz bir başarı gösterdiler." diye konuşmuştu.

Sağlık personelinin özlük ve mali konularıyla ilgili gündem yaratan haberleriyle yayınlarına devam eden saglikpersoneliHABER.NET, Bakanlık kaynaklarından edindiği yeni bilgiye göre sabit ek ödemenin genel bütçeden Ocak 2022'de ödenmesi için çalışmaların son aşamaya geldiği öğrenildi. 

"Sağlık çalışanları acil sorunlar yanında ekonomik sorunları her ne kadar geri plana atmışsa da bu sorunlarla yakından ilgileniyorum. " diyen Fahrettin Koca, "Hekimlerin özlük haklarını iyileştirme çalışmamızın kısa zaman zarfında sonuçlanması için gayret ediyorum. Ek ödemenin çalışanlarımız arasında hakkaniyetli bir şekilde dağılımını da sağlayacağız. Sabit ek ödemenin maaşa eklenmesini temin edeceğiz." dedi.

 # Personel Sağlık'ın Whatsapp Haber Bültenine  abone olmak için tıklayın 

PERSONEL SAĞLIĞI YAKINDAN TAKİP ETMEK İÇİN-TIKLA-TAKİP  ET-KAÇIRMA