Kamuda Harcamalarını Kısmak İçin 2 Ayrı Kurum Çalışıyor Kamuda Harcamalarını Kısmak İçin 2 Ayrı Kurum Çalışıyor

Bilal Yıldız’ın aktardığına göre Türk Hava Yolları Genel müdürünün maaşı brüt 1.400.000 TL’yi buluyor.

Türk Hava Yollarında Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan 8 bürokratın ayrı ayrı maaşı ise 1.260.000 TL.

41 kişiden oluşan Başkan maaşları ise 700.000 TL,

53 kişilik Başkan Yardımcılarının maaşlarının ise ayrı ayrı 490.000 TL’yi bulduğunu yazdı.

Diğer tarafta Türk Hava Yolları’ndaki yüzlerce Müdürün Maaşının ise 350.000 TL olduğu belirtildi.

Sosyal medyada dile getiren Türk Hava Yolları Genel Müdürünün maaşı ile ilgili ilgili diğer detaylara bakıldığında, yılda 16 maaş alan THY Genel Müdürünün brüt 1.400.000 liralık maaşının yılda 16 defa alındığı için net maaş olarak değerlendirilebileceği yönünde iddialar ileri sürüldü.

Öte yandan Türk Hava Yolları Genel Müdürünün bu ücretlere ilaveten 2 farklı şirketten de huzur hakkı aldığı iddia edildi.

Thy Genel Mudur Maasi

"GENEL MÜDÜR İKİ ŞİRKETTEN DE HUZUR HAKKI ALIYOR"

THY’nin son faaliyet raporuna göre 9 adet iştiraki 9 adet de bağlı ortaklığı olduğunu dile getiren Yıldız, THY Genel Müdürü Ekşi'nin ilaveten iki şirketten de huzur hakkı aldığını belirtti.

Diğer yandan, THY'de başkan olduğu halde bu alt şirketlerde yönetim kurulunda gösterilip, huzur hakkı alanlar olduğunu vurgulayan Yıldız, şunları söyledi:

"Ben bunlardan birinin aldığı huzur haklarını, haberleri ve şirket sicil kayıtlarını tarayarak öğrendim. Şirketin mevcut hukuk müşaviri. Halihazırdaki dolgun başkan maaşına (700.000 TL) ilave olarak, iki yan şirketten de huzur hakkı alıyormuş. Diğerlerini zahmet buyurup açıklarlarsa, biz de öğreniriz."