İzmir Konak Belediye Başkanı olarak seçilen Nilüfer Çınarlı Mutlu, belediyede görevli personele rekor sayılacak oranda zam yaptı.

Yüzde 140 zam

Konak Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Belediyenin kadrolu personeli için gerçekleştirilen anlaşma kapsamında, maaşlarda %100, sosyal yardımlarda ise %140 oranında zam yapıldı. 

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, imza töreninde personelin önünde yaptığı konuşmada,

Hep söylediğim bir şey var; aday adayıyken de adayken de şimdi de... Bu bir ekip işi. Belediye başarısı, becerisi bir ekip işi. Tek başına bir belediye başkanı asla bir hikaye yazamaz. Bir kahramanlık hikayesi de ortaya koyamaz. Biz, bütün çalışanlarımızda aynı amaç için yola çıkarsak, halkına hizmet eden, güler yüzlü, insanları mutlu eden, Konak'takileri mutlu eden bir çalışma anlayışını benimsersek, birlikte çalışırsak başarı gelir. Dolayısıyla sizin mutluluğunuz benim için çok önemli. Benim de sizden istediğim, bu çıktığımız yolda, bu beş yıl boyunca yanımda olmanız. Emeğinizle, gücünüzle, desteğinizle; yapacağımız projelerde, hizmetlerde beni desteklemeniz

şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz hafta yapılan ilk belediye meclisi toplantısında Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, önceliğinin işçilerin geciktirilen maaşlarını iyileştirmek ve emekçinin haklarını güçlendirmek olduğunu belirtti. 

Mutlu, selefi Abdül Batur'u eleştirerek şunları söyledi:

Borç içinde bir belediyeyiz. Bunun söylemekten hiç kaçınmıyorum. Gerekirse pankart da asacağım. Çünkü ben bu güne kadar, çok uzun bir süre yöneticilik yapmış biri olarak bir gün bile maaşları geciktirmedim. Beni hala maaşların üçüncü günü olup işçilere ödeyemeyen konuma koyanlara da teessüflerimi bildiriyorum. Çok ayıp bir şey. Asla dahil olmadığım, içinde hiç payımın olmadığı zor bir durum yaşatıldı. Tüm işçi arkadaşlarımdan bu durumu yaratanlar adına özür diliyorum. Bir daha böyle bir şey yaşanmaması adına mali disiplin, tasarruf tedbiri, ne gerekiyorsa Konak Belediyesi'nde uygulanacak. Ben solcu bir aileden geliyorum. Emek en yüce değerdir diye öğrendim. İşçilerin maaşlarının ödenmesi benim kırmızı çizgimdir."

Ücretsiz Doğalgaz Bitti: Faturalara 200 TL Artış Ücretsiz Doğalgaz Bitti: Faturalara 200 TL Artış