Sağlık Bakanlığı kulislerinde yerel seçimlerin ardından yüksek sesle dillendirilen iddialara göre Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın önümüzdeki günlerde istifa edebileceği konuşuluyor.

Zorunlu Trafik Sigortasında Yeni Dönem Bugün Başlıyor Zorunlu Trafik Sigortasında Yeni Dönem Bugün Başlıyor

Ak Parti Meclis Grup Toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hem partililere hem de vatandaşlara verilen mesajda değişime yönelik güçlü ifadeler yer almıştı.

Kan değişiminin önemini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları ulusal basınında geniş yankı bulurken kabine ile ilgili yapılacak değişiklikler kulislere düşmeye devam ediyor.

Parti içinde istifalar bekleniyor

Dün AK Parti genel merkezinde gerçekleştirilen MKYK toplantısı, parti içinde önemli gelişmeler olacağı şeklinde yorumlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurmayları ve genel başkan yardımcılarıyla bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu. Bu toplantının ardından parti içinde istifaların gelmesi bekleniyor. Genel başkan yardımcıları, Erdoğan'a sunumlar yaparak partinin geleceğiyle ilgili görüşlerini aktardı.

NTV'nin AK Parti kaynaklarından edindiği bilgilere göre, Sonuçların üzerinde titizlikle durulması gerektiğini vurgulayan Erdoğan,

"Bayrak değişimine gideceğiz. Parti içinde gerekli değişimleri yapacağız."

ifadesini kullandı. Erdoğan, yıl sonuna doğru yapılması planlanan kongrenin de parti içinde bir yenilenme fırsatı sunacağını belirtti. Yönetim kademelerinde değişimin kongreden önce gerçekleşebileceği de aktarıldı.

Her kademede kan değişikliği yapılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, değişim mesajını açıkça ileterek her kademede kan değişikliği yapılacağını vurguladı. Kurmay kadroda ciddi değişiklikler olacağı belirtilirken, bunun toplu şekilde gerçekleşmesi için kongre sürecinin beklenebileceği ifade ediliyor. Hem MKYK'da hem de genel merkezde kısa vadede önemli değişiklikler yaşanması bekleniyor.

Ayrıca, kabine içinde bakan değişikliklerinin de olması bekleniyor. Bakanların siyaset üretmeme durumunun seçim döneminde AK Parti'yi olumsuz etkilediği düşüncesi hakim. Bu nedenle, yeni kabinede daha fazla siyasi ismin yer alabileceği konuşuluyor.

Bakan Koca’ya siyasetten uzak eleştirisi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Kültür, Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, siyasetten uzak bakanlar olarak nitelendiriliyor. Öte yandan, Suudi Arabistan krizi, Trabzon'da yaşanan olaylar ve TFF ile kulüpler arasındaki gerilimde eleştiriler alan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, kabine değişikliği için ön planda olan isimler arasında yer alıyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin adı da değişim için geçiyor. Özhaseki, daha önce aynı bakanlık görevini üstlenmiş ve ardından yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcılığı görevini almıştı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, dün akşam yaptığı açıklamalarda kabine değişikliğiyle ilgili önemli mesajlar verdi. Çelik'e kabine değişikliğiyle ilgili bir soru sorulduğunda, "Cumhurbaşkanımız kabine değişimini uygun görürse bir tasarrufta bulunacaktır" dedi.