İl Sağlık Müdürü Polat Görevinden İstifa Etti İl Sağlık Müdürü Polat Görevinden İstifa Etti

31 Mart seçimlerinde Türkiye ortalamasının üzerinde Cumhur İttifakına destek veren Kocaeli’ye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın jest yapacağı konuşuluyor. 

Yerel seçimlerde neredeyse tüm illerde hezimet yaşayan Cumhur İttifakı‘nın Kocaeli’de yakaladı 10-3’lük skorla başarıyı taçlandırması bekleniyor. 

İstanbul’a yakınlığı, sanayinin de adeta kalbi olarak görülen Kocaeli’de, vatandaşlar kentlerinin AKP’nin vitrini konumuna gelmesi için yoğun kulis çalışması yürütüyor. 

Öte yandan Kocaeli’nin bakanlık beklentisi de yerel seçimlerde yaşanan başarının ardından artmış durumda. Bilindiği üzere mevcut kabine üyelerinden Kocaeli kökenli bakan bulunmuyor. 

Yeni dönemle beraber Ak Parti’nin gözde şehri konumuna gelen Kocaeli’ye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bakanlık jesti yapması bekleniyor.

Fahrettin Koca’nın değişmesine kesin gözüyle bakılıyor

Erdoğan'ın yakın zamanda kabinede değişiklik yapacağına dair güçlü söylentiler, bu beklentiyi daha da artırdı. Değişiklikten etkilenecek isimler arasında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın kesinlikle olduğuna kesin gözüyle bakılıyor. 

MHRS sıkıntısı Erdoğan’ın tepkisini çekti

Pandemi sürecinde yoğun bir tempoda çalışan ve popülerliği artan Koca'nın, özellikle vatandaşların en çok şikayetçi olduğu randevu sistemindeki aksaklıkları ve sıkıntıları bir türlü çözememesi nedeniyle Erdoğan'ın gözünde düştüğü söyleniyor. 

Gözler Erdoğan’ın doktoru Saadettin Hülagü’de

Kabinedeki değişiklik sinyalleriyle birlikte Sağlık Bakanı Koca'nın değişeceği güçlü bir şekilde konuşulurken, Kocaeli'nin bakanlık beklentisi de dikkat çekiyor. Tüm bu gelişmeler, gözleri Kocaeli Üniversitesi eski Rektörü, AKP Kocaeli Milletvekili ve aynı zamanda Erdoğan'ın doktoru olan Prof. Dr. Sadettin Hülagü'ye çevirmiş durumda.

Daha öncede Bakanlık için ismi geçiyordu

Başarılı ve disiplinli bir doktor olarak tanınan ve milletvekili olması nedeniyle hastalarını en çok üzen isimlerden biri olan Sadettin Hülagü'nün adı, daha önce Rektörlük görevinde bulunması sebebiyle Sağlık Bakanlığı için geçiyordu. Ancak bu sefer, Sağlık Bakanı olacağı konusu kulislerde çok daha net bir şekilde konuşuluyor. 

Erdoğan'ın bakanlığı, hem çok güvendiği bir isme vermesi hem de Kocaeli'ye teşekkür etmesi adına Hülagü'nün Sağlık Bakanı olarak atanmasını bekleniyor. Evet, Sadettin Hoca, bu sefer bakanlığa çok yakın.

Kaynak: Kocaeli Barış Gazetesi