Memur Sen heyeti dün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile ek zam için bir araya gelmiş, Genel Başkan Ali Yalçın sosyal medya hebasından yaptığı paylaşımda Bakan Bilgin ile bir araya geldiklerini duyurarak şu ifadeleri kullanmıştı: “Memur-Sen Genel Yönetim Kurulu olarak, Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile ek zam talebimizi görüştük".

Memurlara getirilen vergi muafiyeti konusuna da değinen Yalçın, "Vergi muafiyetinin nasıl yansıyacağını konuştuk. Ekonomideki dalgalanma nedeniyle alım gücü düşen kamu görevlileri için ek sam görüşmelerimizin başlamasını istedik.” ifadelerine yer vermişti.

"Sağlık Çalışanlarına Müjde: Cumhurbaşkanı Talimatıyla Maaşlara Bin Lira Zam!", "Meclis, Yarın Saat 11.00'de Sağlık Personeline Zam İçin Toplanacak! İşte Ak Partili Vekillere Gönderilen Mesaj" gibi haberlerimizin yanında aylar öncesinden duyurduğumuz "Sağlık Bakanlığı Sabit Ek Ödemelerin Genel Bütçeden Ödenmesi İçin Çalışma Yapıyor!" kulis haberlerimizle sağlık çalışanlarını ilgilendiren son dakika haberlerini herkesten önce duyuran saglikpersoneliHABER.NET sitemiz, Cumhurbaşkanlığı külliyesinde gerçekleşecek memur zammı pazarlığını da yine ilk kez duyuruyor. 

saglikpersoneliHABER.NET olarak Hükümet kaynaklarından edindiğimiz bilgiye göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği talimatla sağlık çalışanlarının maaşlarında 750 TL ile 1000 TL arası zam yapılması konusu bütçe görüşmelerinin ardından 22 Aralık tarihine ertelenmişti. Ekonomide yaşanan aşırı fiyat artışları, dövizdeki dalgalanmalar gibi olaylardan sonra tüm memurlara hükümetin ek protokol ile zam yapacağı kararı Çalışma Bakanı Vedat Bilgin ile alınmıştı. Dün öğleden sonra gelişen süreçte Külliye'nin yapılacak düzenleme öncesinde hem Memur Sen hem de Kamu Sen heyetini Cumhurbaşkanıyla görüşmek üzere toplantıya çağırdığı öğrenildi.

Yapılacak görüşmede Memur Sen heyetinde Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen Genel Sekreteri ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Bem Bir-Sen Genel Başkanı Levent Uslu, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Toç Bir-Sen Genel Başkanı Hüseyin Öztürk,  Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Bayram Tonbul, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Bayındır Memur-Sen Genel Başkanı Can Tufanoğlu ile Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bayraktutar yer alacak.

Kamu Sen heyetinde ise; Kamu Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Kamu Sen Genel Sekreteri Talip Geylan, Kamu Sen Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Osman Eksert, Kamu Sen Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yücel Kazancıoğlu, Toplu Sözleşmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Tümer, Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nuri Ünal hazır bulunacağı öğrenildi.

HEKİMLER İÇİN AYNI DÜZENLEME YAPILACAK 

Pratisyen hekimlere 2 bin 500, uzman hekim maaşlarına 5 bin lira düzeyinde yapılması planlanan çalışmanın da aynı şekilde yasalaşacağını hafta sonunda twitter adresimizden paylaşmıştık.

saglikpersoneliHABER.NET'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

 # Personel Sağlık'ın Whatsapp Haber Bültenine  abone olmak için tıklayın 

PERSONEL SAĞLIĞI YAKINDAN TAKİP ETMEK İÇİN-TIKLA-TAKİP  ET-KAÇIRMA