Ekonomist Dr. Mahfi Eğilmez, katıldığı bir programda dolar kurunun 25 TL'ye gerilemesinin mümkün olduğunu belirtti.

Mahfi Eğilmez: Dolar Kuru 25 TL'ye Gerileyebilir

Eğilmez, faiz oranlarının bugün yüzde 80'e çıkması durumunda dolar kurunun büyük ihtimalle 25 TL'ye düşebileceğini ifade etti.

Ayrıca, Eğilmez enflasyon tahminlerini de paylaşarak ekonominin düzelmesi için gereken adımları sıraladı. Merkez Bankası'nın faiz artışının tek başına enflasyonu düşürmeyeceğini vurgulayan Eğilmez, yapısal reformların önemine işaret etti.

"Yanlış faiz ekonomiyi batırabilir. Doğru belirlenirse de ekonomiyi kurtarmaz. Yanına mutlaka bir şeyler koymak lazım" diyen Eğilmez, ekonominin sağlıklı bir şekilde iyileşmesi için bütüncül bir yaklaşımın gerekliliğini vurguladı.

Eğilmez, kur baskısı ve döviz satışına dikkat çekti

Ekonomist Mahfi Eğilmez, kur baskısı ve döviz satışıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Eğilmez, "Kuru tutuyoruz şimdi mesela" diyerek kurda baskı uygulandığını ve dövizin satıldığını belirtti. Ancak son zamanlarda bu durumun tersine döndüğünü ve dövizin alındığını ifade etti. Bununla birlikte, kurun 32-33 aralığında tutulmaya çalışıldığını ve bunun sebebini "GSMH'nin yüksek gözükmesi" olarak açıkladı.

Sağlık Camiası Tasarrufa Sözleşmeli Yöneticilerden Başlansın Diyor! Sağlık Camiası Tasarrufa Sözleşmeli Yöneticilerden Başlansın Diyor!

Faiz artışı doları düşürür

Eğilmez, faiz artışı ve dolar kuru arasındaki ilişkiye de dikkat çekti. "Faizi bugün 50'deyiz, 80'e çıkar kur büyük ihtimalle 25'e düşer" diyerek faiz artışının dolar kurunu düşürmeye yönelik bir etkisinin olduğunu belirtti.

Enflasyon 50-55 bandında çıkar

Ayrıca, Eğilmez enflasyonla ilgili tahminlerini paylaşarak, enflasyonun 50-55 aralığında seyredeceğini öngördü. IMF'nin daha iyimser bir tahmin yaptığını ancak kendisinin 50-52 civarı bir enflasyon beklediğini vurguladı.