Hekimlerin emeklilik ve sabit ödeme maddesi onaylanmasına rağmen ( Hekimler yeni düzenleme ile ne kadar ücret alacaklar: detaylar için tıklayınız. ) hekim dışı çalışan personelin durumunda bir takım gariplikler yaşandığı öğrenildi. 3 Aralık 2021 Cuma günü Ak Parti'nin teklifiyle Meclis'te grubu bulunan siyasi partiler ortak karar alarak kanun teklifi hazırlıyorlar. Bu esnada TBMM'de bütçe görüşmeleri de devam ediyor. 

Hükümet 1000,00 TL sabit ek ödemelere zam teklifinde bulunurken Meclis'te grubu bulunan muhalefet partileri zammın 1.500 TL olması konusunda direttikleri belirtildi. Muhalefet partileri hekim dışı personele 1.500 TL zam isterken hükümetin 1000 TL vermesi üstelik bunu da Maliye ve Hazine Bakanlığının sadece hastanelerde çalışan SHS grubuna vermek istemesi ( SHS: Sağlık Hizmetleri Sınıfı demek. Sağlık Memuru, Laborant, Hemşire, Ebe vb.) zam kanun teklifini görüşmelerinin bütçe kanunu sonrasına kalmasına sebep olduğu öğrenildi.

ZAM BÜTÇE SONRASINDA HÜKÜMETİN İNSAFINA KALDI!

Bütçe görüşmeleri sonrasında ise hekim dışı sağlık personelinin sabit ek ödeme zammı alması zora giriyor. Çünkü bütçe görüşmelerinde mecliste grubu bulunan siyasi partiler ortak karar almazsa kanun görüşelemiyor. 

Ancak bütçe görüşmeleri sonrasında hükümet kanadı muhtemelen 1000 TL zammı yasalaştırabilir. Tabiki bunu hükümet isterse olabilecek bir durum. Sağlık Bakanı Koca'nınsağlık çalışanlarına 1-2 gün içinde müjdeli haberlerim var dedikten sonra hekim dışı personeli bu müjdenin dışında tutması, kısaca yok sayması sağlık camiasında büyük hayal kırıklığı yaratmakla beraber şuan iş barışı adeta yerle bir olmuş durumda.

 #  Personel Sağlık'ın Whatsapp Haber Bültenine   abone olmak için tıklayın 

PERSONEL SAĞLIĞI YAKINDAN TAKİP ETMEK İÇİN - TIKLA- TAKİP  ET

Sağlık camiası içerisinde olan tüm personelin adaletli bir şekilde ücretlerinde seyyanen artış biran önce yasalaşmalıdır. Sabit ek ödeme, performans ek ödemesi vs. ile değil, tek kalem maaş'da ısrarcı olunmalı, taban aylık üzerinden maaşlar iyileştirilmelidir.