Hemşire H.Z., nöbet sırasında Dr. Semih Erduhan tarafından cinsel saldırıya maruz kalmış ve yaşanan olayın ardından polis ekiplerinin soruşturmayı yürütme şekli eleştirilmişti. Dr. Erduhan'ın "Sevgiliydik" savunması ve serbest bırakılması, adli muayenenin eksik yapılması gibi iddiaların ardından KESK Kadın Meclisi, duruşması 25 Ocak'ta görülecek olan davaya dikkat çekerek dayanışma çağrısında bulundu.

Olaya ilişkin detaylar incelendiğinde, failin tutuksuz yargılanmasına devam edildiği ve hemşire H.Z.'nin görev yerinin bir gecede valilik kararı ile değiştirildiği belirtiliyor. KESK Kadın Meclisi, bu durumu adalet arayışında bir engel olarak görmekte ve cinsel saldırı mağduru hemşire H.Z.'ye destek olunması için sesini duyurmaya çalışmaktadır.

DURUŞMA 25 OCAK’TA

Olaya ilişkin açılan dava sürecinde hastane içinde fail tarafından tacize uğrayan başka kadınların da olduğu ortaya çıkmasına rağmen, davanın savcısı, delil yetersizliğini gerekçe göstererek fail hakkında beraat talebinde bulunmuştu.

Sürekli İşçilerin Tayin Yasağı Sorunu TBMM’de Sürekli İşçilerin Tayin Yasağı Sorunu TBMM’de

İlk iki duruşması görülen davanın üçüncü duruşmasının 25 Ocak günü saat 11.00’de Bakırköy 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmesine karar verildi. Duruşma öncesinde bir araya gelen İstanbul KESK Kadın Meclisi ve kadın örgütleri, duruşma için dayanışma çağrısında bulundu.

Kadınlar, duruşma günü de adliye önünde buluşacaklarını ve fail Doktor Semih Erduhan’ın hak ettiği cezayı alması için ses çıkaracaklarını ifade etti.