11 Mart 2023 tarihinde yaşanan olayın ardından kadın hemşirenin ağır psikolojik travma yaşadığını belirten Karaca, uzman görüşlerine rağmen hemşirenin işyerinin isteği dışında değiştirildiğini ve tedavi sürecinin bir parçası olarak çalıştığı yerde travma ile yüzleşmesi gerektiğini ifade etti.

Karaca, başlatılan ceza yargılamasında suçun kamera kayıtları, tanıklar ve uzman raporlarıyla ortaya çıktığına dikkat çekti. Ancak, şaşırtıcı bir şekilde, sanık hekim hakkında herhangi bir adli tedbir uygulanmamış ve iddia makamının beraat kararı istediğini ifade etti. Bu durumu sorgulayan Karaca, Sağlık Bakanlığı'nın davaya müdahil olup olmadığını da sordu.

Ayrıca, çalışırken cinsel suçlara maruz kalan sağlık emekçilerinin sayısını soran Karaca, Bakanlığın bu tür suçları önlemeye yönelik aldığı önlemleri de gündeme getirdi.

Emek Partisi Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca’nın Bakan Koca’ya sorduğu soruların tamamı şöyle:

Bu bağlamda;

1- Bakanlığınız söz konusu davaya, kadın sağlık emekçisi yanında müdahil olmuş mudur? Olmamışsa nedeni nedir? Bakanlık temsilcileri 25 Ocak 2024 tarihli karar duruşmasına katılacak mıdır?

2- Sağlık emekçisi kadının psikolojik sağlığı açısından olumsuz olacağına dönük hekim raporlarına karşın, neden görev yeri değiştirilmiştir?

3- Adı geçen hekim S.E’nin daha önce de başkaca kadın sağlık emekçilerine dönük cinsel suçlar işlediği dava dosyasına da yansımıştır. Buna karşın çalıştırılmaya devam edilecek midir?

4-2020-2024 yılları arasında kaç sağlık emekçisi Bakanlığınıza cinsel suçlar hakkında başvuru yapmıştır? Başvuruların sonuçları ne olmuştur?

Sıfır Araç Kampanyaları Bitiyor, İkinci El Pazarı Hareketleniyor! Sıfır Araç Kampanyaları Bitiyor, İkinci El Pazarı Hareketleniyor!

5-Çalışma hayatında, sağlık emekçilerinin yaşadığı şiddetin yanında kadın sağlık emekçilerinin maruz kaldığı cinsel taciz ve saldırı vakalarının da yaşandığı kamuoyuna yansımaktadır. Cinsel suçlara maruz kalan kadın sağlık emekçilerini korumak için Bakanlığınız ne tür önlemler almaktadır?