Türk Sağlık Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, Ordu Devlet Hastanesinde personele baskı tehdit ve yer değiştirmeler ile mobing uygulandığını söyledi.

Yakasında bulunan sendika rozetinden rahatsız olan Sağlık Sen Başkan Yardımcısının talebiyle, hastane idaresi tarafından görevini en üst düzeyde yapan üyelerini semt polikliniğine görevlendirildiğini söyleyen Zengin, laboratuvarda görev yapan üyelerininde de sendika baskılarına maruz bırakılarak “ayakkabısını sildi” gibi komik, tutarsız savunmalar alınarak semt polikliniklerine görevlendirildiğini belirtti.

“Liyakatı yok sayıyor”

Hastanedeki huzursuzluk sendika başkanının eşi olan hasta bakım hizmetleri müdürünün baskıcı tutumları ile sürekli bir şekilde devam etmektedir. Servis sorumlularını eşinin sendikasına üye olanlar seçmekte, liyakatı yok saymakta, alakalı sendikaya üye devşirmektedir.”

“Kargaşa ortamı!”

Zengin, hastane yönetiminin, il sağlık müdürünün başarılı işlerinden rahatsız olduğunu da öne sürerek, “Ordu Devlet Hastanesi yönetimi yeni vazifelendirilen il sağlık müdürümüzün iş barışını sağlamasında çalışanlarla bire bir temasından ve şikayetlerinin azalmasından rahatsız olmuşlardır. İstedikleri şeklinde at oynatamamaları engellenince bir yerlerden buyruk alarak Ordu il sağlık müdürümüzün harikulade işler yapmasından rahatsız olduklarından butona basarak kargaşa ortamı yaratmak, Ordu sağlığını kamuoyunda yıpratmak istememektedirler. Arkalarında kimlerin olduğunu da seçkin biliyoruz. Sayın sağlık müdürümüzün yanındayız. Sizlere malzeme yaptırmayacağız. Sağlık müdürümüzün gelir gelmez 2 ay ortamında yapmış olduğu çalışmaları takdirle karşılıyoruz.” dedi.

“İstifalar arttı”

Başhekimin hastane içerisinde görev yeri değişikliğini baskı aracı olarak kullandığını iddia eden Zengin, şunları söyledi; “Hastane içerisinde personel görev yeri değişikliğinin yönetimin tasarrufunda olduğunu herkes bilmekle beraber, bu hali bir baskı aracı olarak kullanmanın bugünkü mobbing baskılarının başında geldiğini hatırlatmak istiyoruz. Ordu Devlet hastanesinde Başhekim, hastane müdürü, çanak çömlek sendikası başkanının eşi olan hasta bakım hizmetleri müdürü korku imparatorluğu oluşturmuştur. Ameliyathanede sorumlu hastane temsilcimiz ve Türk Sağlık-Sen Sendikamıza üye arkadaşımız sırf sendika üyemiz diye ameliyathaneden alınmış, değişik birimlere verilmiştir. Baskılara maruz kalan doktorlar istifa etmiş birtakım branşlarda doktor eksikliği oluşmuştur. 10’a yakın röntgen teknisyeni tayin istemiş ve kurumdan ayrılmıştır. Birçok arkadaşımız yükselen baskı ve mobbing üstüne tayin talebinde bulunmaktadırlar.

“Yemekhanede yemek yasaklandı!”

Sağlık-Sen seçimlerinin listesi hastane müdürünün odasında hazırlanmış, tarafsız olması gereken müdürün makamı üst olarak kullanılmıştır. Hastanede baskı ve mobbing o kadar artmıştır. Geçen hafta acil serviste fedakarca çalışan arkadaşlarımızın öğlen yemeklerini yemekhanede yemesi başhekim tarafından yasaklanmış, yemekhaneye talimat vererek yemeğe gelenlerin adını almalarını tembih etmiştir. Acil servis sorumlusu görevden alınarak tıbbi sekreterlerden sorumlu sürekli işçi arkadaşımızı acilen uzaklaştırmışlardır.

“Çalışanlar huzurlu değil”

Ey Başdoktor, acil servise yemekhane yaptınız da bizim mi haberimiz mi yok? Bu arkadaşlarım nerede yiyecekler yemeklerini? Nedir bu baskı zulüm? Sendika olarak çalışanlarımıza meydana getirilen baskı ve mobbinglerin araştırılması için il sağlık müdürlüğümüze ve sağlık bakanlığına müfettiş vazifelendirilmesi ve olaylarla alakalı tahkîkat başlatılması, sorumluluğu tespit edilen bireylerin sözleşmelerinin iptal edilmesini talep ettik. Hastanemizde çalışma barışı yok olmaya başlamış, onlarca personel ayrılma planları yapmaya başlamıştır. Hastane içinde adaletsiz uygulamalar ve şahsi sebepler nedeniyle birçok, psikolog, sağlık memuru, hemşire, personel ceza niyetine devamlı değişik servislerde ve bölümlerde çalışmaya zorlanmıştır. Sonuç olarak bu hastane iyi yönetilememektedir. Çalışanlar huzurlu değildir.”

Kaynak: Karadeniz Bayrak