Türkiye Kamu Sen ve Hak İş Konfederasyonlarına bir ziyarette bulunan Vedat Işıkhan, 29-30 Nisan 2024 tarihlerinde 13. Çalışma Meclisi Toplantısı kapsamında Hak İş Genel Başkanı Mahmut Arslan’ı ziyaret etti.

Sendikalarla iş birliği içerisindeyiz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, HAK-İŞ'i ziyaret ederek, Genel Başkan Mahmut Arslan ve HAK-İŞ Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Burada yaptığı konuşmada, sendikalara verdikleri önemi vurgulayan Bakan Işıkhan, sendikalarla iş birliği içinde hareket ettiklerini belirtti. Mahmut Arslan'a hitaben belediye başkanlarına seslenen Işıkhan, "İşçiyle uğraşmayın" çağrısında bulundu.

Çalışma hayatının temel konuları gündeme getiriliyor

"13. Çalışma Meclisi'ni 29-30 Nisan 2024 tarihlerinde Ankara'da gerçekleştireceğiz" diyen Bakan Işıkhan, çalışma hayatını ilgilendiren temel konuların gündeme getirildiğini ve bu konularda tüm tarafların katkılarıyla politikalar geliştirdiklerini ifade etti.

Ali Yalçın Toplu Sözleşme İkramiyesi Olan Sendika Parasını İstedi Ali Yalçın Toplu Sözleşme İkramiyesi Olan Sendika Parasını İstedi

Işıkhan, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle 29-30 Nisan 2024 tarihlerinde Ankara'da gerçekleştireceğimiz 13. Çalışma Meclisi'nde; ilgili bakanlıklarımız, kamu kurum ve kuruluşlarımız, işçi, işveren ve kamu görevlileri sendikaları ile konfederasyonlarımız, akademisyenler, iş dünyası temsilcileri, uluslararası kuruluşlar ve sivil toplum kuruluşlarından temsilcilerin katılımıyla çeşitli paneller düzenlenecektir" şeklinde konuştu.

“Sendikalardan habersiz adımlar atmamaya özen gösteriyoruz”

Bakan Işıkhan, Çalışma Meclisi'nin gündemini belirlerken konfederasyonların görüşlerini ve önerilerini dikkate aldıklarını vurgulayarak, "Biz, sendikalardan habersiz adımlar atmamaya özen gösteriyoruz. Sosyal diyalog kurmadan hiçbir karar almıyoruz. Üçlü Danışma Kurulu'nda, Kamu Personel Danışma Kurulu'nda ve diğer toplantılarda gündemimizi hep birlikte oluşturduk. Bugüne kadar sosyal diyalog anlayışıyla kararlı adımlar attık.

Cumhuriyetimizin 100 yıllık birikimiyle 2024 yılı için yeni hedefler belirledik. Hem ulusal hem de uluslararası düzeyde karşılaştığımız zorluklara rağmen, istikrarla büyüyen ekonomimiz ve artan gücümüz bize büyük sorumluluklar yüklüyor" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin geleceğine çalışan ve üreten insanlarla ulaşabileceğine inandığını belirten Bakan Işıkhan, bu yüzyılı çalışma, emek ve üretim yüzyılı yapacaklarını ifade etti. Çalışma Meclisi gibi çözüm odaklı platformların, kalıcı refahın sağlanması için çalışma hayatının yapısal ve işlevsel sorunlarının çözülmesinde büyük önem taşıdığını vurgulayan Işıkhan, "13. Çalışma Meclisimizin pek çok konuyu kapsamlı bir şekilde ele alacağına inanıyorum. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum" dedi.