Sözcü Gazetesinde köşe yazısı yazan İsmail Saymaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yerel seçimler sonrası Ak Parti’de görevden almayı planladığı 5 ismi paylaştı. 

Koca'yı eleştirdi

Ak Parti MKYK toplantısında geçtiği öne sürülen görüşmeleri de paylaşan İsmail Saymaz, hastane randevuları nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı eleştirdiğini ifade etti. 

Türkiye En Uzun Çalışma Saati Olan 4. Ülke Türkiye En Uzun Çalışma Saati Olan 4. Ülke

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a da aynı toplantıda, ekonomideki sorunların bir an önce çözülmesi için talimat verdiğini paylaştı. 

İsmail Saymaz’ın aktardığına göre; Ak Parti’deki üst düzey isimlerden olan Hayati Yazıcı, Ali İhsan Yavuz, Yusuf Ziya Yılmaz, Erkan Kandemir ile Fatih Şahin’in görevden alınacak isimler olduğunu iddia etti.

İsmail Saymaz’ın yazısı şöyle:

“Erdoğan, toplantıda, “MYK’mızda nasıl bir yol yürüyeceğimizi gözden geçirip bir karar vereceğiz” dedi.

Erdoğan, tarih vermedi.

Ancak MKYK üyeleri, kadro değişikliğinin yakın bir zamanda olacağını düşünüyor.

Kimlerin kadro dışı bırakılacağı, kimlerin devam edeceği kestirilemese de Hayati Yazıcı, Ali İhsan Yavuz, Yusuf Ziya Yılmaz, Erkan Kandemir ve Fatih Şahin’in tırpandan payını alabileceği konuşuluyor.

Fahrettin Koca’yı Sert Eleştirdi

Erdoğan, toplantıda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı sert bir şekilde eleştirdi. Koca’ya dönerek,

Randevularla alakalı şikayetler var. Sorunu seninle çok ciddi ele alacağız ve gerekeni yapacağız”

dedi.

Erdoğan, Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a da

Çarşı pazar ve fiyat artışı meselesinin üzerine çok sert gideceğiz

dedi.

AK Partili yetkililer partide köklü bir değişim gerektiğini ifade ediyor. “Sadece üç beş birimle toparlanacak iş değil. Bu genel bir iklim. CHP kaybetseydi tek başına yerel yönetimler başkanı mı suçluydu?” diyorlar.