5 yıl aranan ardından 29 ve 30 Nisan tarihlerinde Ankara’da yapılacak 13. Çalışma Meclisine dair görüşme yapmak üzere Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan Türkiye Kamu Sen’ ziyarette bulundu.

Hekimler: Hastanedeki İşçiler 1 Mayıs’ta Artırımlı, Diğer Çalışanlar Artırımsız Ücret Alıyor Hekimler: Hastanedeki İşçiler 1 Mayıs’ta Artırımlı, Diğer Çalışanlar Artırımsız Ücret Alıyor

Görüşme gündemi: Çalışma Meclisi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan ve beraberindeki heyet, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ve Başkanlar Kurulu'nu ziyaret etti. Bakan Işıkhan, 29-30 Nisan tarihlerinde Ankara'da düzenlenecek olan 13. Çalışma Meclisi hakkındaki düşünce ve görüşlerini Genel Başkan Kahveci ile paylaştı. Ayrıca, Türkiye Kamu-Sen'in çalışma hayatı ve sendikal mücadeledeki deneyimlerini Çalışma Meclisi'nde katılımcılarla paylaşmasından memnuniyet duyacaklarını ifade etti.

Bakan Işıkhan, önümüzdeki hafta kutlanacak olan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün tüm çalışanlar için şimdiden hayırlı olmasını dilerken, İzmir'de yapılacak olan kutlamaların şimdiden hayırlı olmasını temenni etti.

3600 ek göstergeyi hatırlattı

Ziyaretlerinden dolayı Bakan Vedat Işıkhan'a teşekkür eden Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci,

"Türkiye Kamu-Sen olarak her zaman devletimizin ve milletimizin yanında yer aldık. Sendikal anlayışımız toplumun tüm kesimleri tarafından bilinmektedir. İnandığımız değerlerden hiçbir zaman taviz vermedik. Cumhuriyetimizin ikinci yüz yılında çalışma hayatında yapısal değişikliklerin olması gerektiğine inanıyoruz. Bu çerçevede, önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek olan Çalışma Meclisi toplantısını önemsiyoruz. Kamu Personel Rejimi ve 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu'nun mutlaka görüşülmesi ve hatta çalışma meclisi gündeminde yer alması önemlidir. Toplu sözleşme ikramiyesinin yeniden hayata geçirilmesi, birinci dereceye gelen kamu görevlilerine 3600 ek gösterge verilmesi, yardımcı hizmetler sınıfında görev yapan personelin genel idari hizmetler sınıfına geçirilmesi, sendikal ayrımcılığın sona erdirilmesi, ilave ek ödemenin emeklilere de yansıtılması gibi konuların çözüme kavuşturulması noktasında hızlı bir şekilde adımlar atılması gerektiğine inanıyoruz."

dedi.