2018 yılında 2 ay içerisinde Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin Yeni Doğan Ünitesinde yaşanan 37 çocuğun ölümüyle ilgili tutanaklar başta olmak üzere birçok iddiada bulunan Birlik ve Akademik Düşünce Derneği Başkanı sağlık müdürü Avar’ı ölümlerden sorumlu tutmuştu. SaglikPersoneliHaber.Net olarak dün konuyu haberleştirmiştik. Buraya tıklayarak okuyabilirsiniz. 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Birlik ve Akademik Düşünce Derneği tarafından yapılan şikayet üzerine soruşturma başlattı. Yapılan suç duyurusuyla soruşturma başlatılması üzerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da harekete geçti ve başlatılan soruşturmaya Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatları müdahil oldu. 

Sağlık Müdürüne Ağır Suçlamalar! haberimiz için tıklayınız.

Sağlık Müdürü Hastane Ayrımı Yapıyor İddiası! haberimiz için tıklayınız.

Diyarbakır sağlıkta bankamatik memurları mı var? haberimiz için tıklayınız.

MÜDÜR VE YÖNETİCİLER YARGILANSIN

Birlik ve Akademik Düşünce Derneği Başkanı Muhammed Beybur, şiksyet dilekçesinde bebek ölümlerinin önüne geçmek için gerekli önlemleri almamalarından sorumlu tuttuğu Diyarbakır Sağlık Müdürü Mehmet Sait Avar, Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanı Zülfü Barış Şahin, Kamu Hastaneleri Başkanı Abidin Tüzün, Kadın Doğum Hastanesi Başhekimi Özgür Demirel’in yargılanmalarını talep etti. Anılan isimlerin 

  • Olası Kast İle Kasten Öldürme
  • Taksirle Öldürme
  • İhaleye Fesat Karıştırma
  • Görevi Kötüye Kullanma
  • Suçluyu Kayırma
  • Suç Delillerini Yok Etme

suçlarından yargılanmalarını isteyerek, Kamu vicdanının hatırlanması ve vatanını ve devletini seven halkımızın daha iyi hizmet almasını düşünen toplumun her kesiminin bu davada duyarlı olmasını istedi.

Çocuk Ölümlerinden Sağlık Müdürü Sorumlu! haberimiz için tıklayınız.