Ülkemizde karanlık işler çeviren insanlar var diyen köşe yazarı, Diyarbakır’da bu kişilerden çok olduğunu, özellikle sağlıkta daha fazla olduğunu ileri sürerek, bazı kişilerin işe gitmeden maaş aldıklarını, bu kişilerin mülki amirlerin veya bakanların yakın dostları hamili verek leri olduğunu söyleyerek Sağlık Müdürü Sait Avar içinde müdür ne yapsın bu kişiler için diyerek ilginç bir müdür savunmasına da yer verdi.

Bankamatik memurları mı var? haberine açıklama haberimiz için tıklayınız.


Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Sait AVAR

Diyarbakır’ın ilk KHB başkanı Dr.Mehmet Güzel hakkında da pırıl pırıl bir insandı diyen Kaya, İlde söz sahibi siyasilerin Güzel’i barındırmadıklarını söyleyerek baskılara dayanamadı ve alnının akıyla görevinden ayrıldı dedi.

Sağlıkta dünya kadar para döndüğünü aktaran Kaya, personel alımlarının zaman zaman olduğunu, alanında yeterince başarı gösteremeyen siyasilerin, onu bunu işe alarak varlıklarını hissettirdiklerini, bunu da hem çevrelerine iş bularak hem de birilerinin de cebini ısıtarak yaptıklarını, tabir yerindeyse ayak işleriyle uğraştıklarını iddia etti. 

Sağlık Yönetimi konusunda Validen sonra Diyarbakır’da tepe yöneticisinin Sağlık Müdürü olduğunu söyleyen Köşe Yazarı, Sağlık Müdürüne rağmen Başhekim, Hastane Müdürü atamalarının yapıldığını da iddia etti. 

EYÜPHAN KAYA KİMDİR?

1962 yılında Diyarbakır’da dünyaya gelen Köşe yazarı Eyüphan Kaya, Klasik Kürt medreselerinde 8 yıl İslami ilimleri tahsil ettikten sonra, ortaokulu dışarıdan bitirerek, Diyarbakır Lisesinde 1982-85 yıllarında dahili okuduktan sonra İmam-Hatip fark derslerini vererek iki liseden mezun oldu.

Memuriyetinin ilk yıllarında İmam-hatiplik yapan Kaya, D.Ü.Eğitim Kimya bölümünden 1989 yılında mezun oldu. Askerliğini yaptıktan sonra MEB’de görev aldı. 28 yıl memuriyet yaptıktan sonra 2015 Ağustos ayı itibariyle emekliliğe ayrıldı.

Arapça, Türkçe, Kürtçe bilmekte olup, evli ve tamamı üniversite mezunu 6 çocuk babası dır.

Birçok seminer, çalıştay ve konferanslara katıldı, TASAM, TkMM, DDA destekçisi, Memur ve Emekli Sendikaları Konfederasyonu(MESK)’in Diyarbakır İl Başkanı ve Türkiye Aile Meclisi Güneydoğu Bölge Başkanlığını yapmaktadır.

2014 Şubat ayında İslam İşbirliği Teşkilatına Bağdat’ta tebliğ sundu ve “Beytullah Beytül Emir değildir” ifadesi ile tebliği heyecana oluşturdu.

Orta doğu Kongresinin daimi katılımcı olup, müzakereci düzeyinde katkı sunmaktadır.

BM’ler konferansına katılmıştır.

Dünya İslam Formunun daimi katılımcısıdır.

Milli eğitimin muhtelif kademelerinde çalıştı, birçok sivil toplum kuruluşuna üye ve yöneticilik düzeyinde çalışmaları olmuş, an itibariyle değişik gazete ve internet sitelerinde yazıları yayınlanıyor, İnsan Hakları Aktivisti olan Kaya eyrıca İzmirizmir.net, Haber x, Giresun Aydındere, Haberinioku, Habergündemim, Diniajans.com, Marmarayerelhaber, Düzceyerelhaber, Akkadinmedya, İstanbul34… sitelerinde yazıları yayınlanmaktadır.

Kaynak:https://www.mihraphaber.com/makale/3028126/eyuphan-kaya/dr-avar-yemiyor-yedirmiyor