Herhangi bir kurala tabi olmadan ve hiçbir idari otorite tarafından denetlenmeyen Danışmanlık Ofisleri ile sağlık turizminde “vergisiz serbest bölge” hayalini birileri hayata geçirmiş durumdalar.

Danışmanlık ofislerinin vergi ödemeden sağlık hizmeti sunduğunu iddia eden ve bu konuya tepki gösteren bir hekim, "Hiçbir kurala tabi olmadığından ve hiçbir idari otoritenin denetlemediği bu yapılar 'sağlık turizminde vergisiz serbest bölge' hayalini hayata geçirmiş durumda." ifadesini kullandı.

Hekim tarafından şu ifadelere yer verildi:

"Ülkede vergi ödemeden sağlık hizmeti vermek istiyorsanız, size büyük bir sır olan 'danışmanlık ofisleri' var.

Hiçbir kurala tabi olmadığından ve hiçbir idari otoritenin denetlemediği bu yapılar, Türkiye'de ve Türk vatandaşlarına sağlık hizmeti sunuyorlar.

Hastanede çalışma izin belgesi ile hekim değerlendirmesi ve iş birliği içerisinde, doğal olarak verilen hizmet faturalandırılarak vergi ödemesi gereken meslek grupları, bu ofislerin yetki sınırlarının tamamen dışında ve vergisiz çalışmanın konforuna ulaşmış durumda.

Bu danışmanlık ofislerinde ücret ödemeleri nakit veya IBAN numarasına alınmaktadır.

Online danışmanlık adı altında verilen hizmet tamamen vergi ödenmeden gerçekleştirilmektedir.

Prof. Dr. Kadir Turgay Akgül Vefat Etti Prof. Dr. Kadir Turgay Akgül Vefat Etti

Bu ofislerdeki danışmanların sosyal medyada açıkça beyan ettiği gibi, 'onlarca hastaya danışmanlık verdim, bir dakika boş zamanım yoktu' beyanlarına bakılırsa, bu yoğun hasta trafiğine rağmen vergi ödemiyorlar.

Verdikleri hizmetin bedelini nasıl tahsil ettikleri, nasıl beyan ettikleri ve hastadan aldıkları ücreti hangi isim altında faturalandırdıkları konusunda herhangi bir kayıt bulunmamaktadır.

Herhangi bir kayıt veya kanıt olmaması nedeniyle illegal olarak verilen sağlık hizmetinin ispatı yapılamamakta ve vergi ödenmemektedir."