Zeki Özer köşe yazısında, Diyarbakır’da bir çok kurumun aksayan yönleriyle ilgili onlarca haber yapıldığını, haberler sonrasında çoğunlukla sorunlara çözüm üretildiğini ifade eden Özer, hatta çoğu kurum yetkilisi bizleri arayarak yaptıkları girişimler hakkında bilgi verdiler. Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Sait Avar dışındaki bürokratların gazetelerini arayarak, ağza alınmayacak küfürler savurmadığını, yapılan haberlerle ilgili gazetecileri tehdit etmediklerini, cep telefonlarımızdan arayarak küfürler savurmadıklarını, hakaret ettikten sonra düelloya davet etmediklerini yazdı.

SAĞLIK MÜDÜRÜ KÜFÜR EDİP, DÜELLOYA ÇAĞIRDI

Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesini birçok kez tahtakurusu bastığını hatırlatan köşe yazarı Özer, asansörlerin bozulması başta olmak üzere 4924 sayılı kanuna tabi sözleşmeli doktorluktan kaynaklı doktor sıkıntısı yaşayan hastaneleri haberleştirdiklerini söyleyerek, bu haberler sonunda hastane müdürü ya da başhekim tarafından yalanlama yada küfürle karşılaşmadıklarını söyledi. Bunun yanında Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Sait Avar’ın gazetecileri arayarak hakaret ve küfürler savurduğunu aktaran Özer, üstüne bir de düelloya davet edildiklerini söylerken, kendilerine gönderilen tekzip yazısı hakkında da bilgi verdi. Tekzip yazısını yayınladıklarını aktaran köşe yazarı, Mehmet Sait Avar’ın tekzip yazısında olayları kabul ettiğini, sorunların giderildiğini ifade etmesine rağmen iddiaları yalanlamadığının altını çizdi.

Yaşanan sorunların haberleştirilmesinden bir Sağlık Müdürü neden rahatsız olsun? diye soran Özer, kendisine bağlı hizmet veren sağlık kuruluşundan haberdar olmayan bir Sağlık Müdürünün, sorunların haber yapılmasından neden rahatsızlık duyuyor diye sorarken, Sağlık Müdürünün sosyal medya hesabı üzerinden gazetecilere söylemediğini bırakmadığını yazdı.

GAZETECİ DÖVDÜĞÜNÜ BİLİYORUZ İDDİASI

İlginç iddiaları ortaya atan Köşe Yazarı, her satırında olay yaratacak köşe yazısının devamında sağlık müdürü hakkında şok ithamlarda bulundu. Okuyanların bunları bir sağlık müdürü mü yapmış gerçekten demekten kendini alamadığı köşe yazısında, Mehmet Sait AVAR’ın akrabası olan bir kadına karşı şiddet uygulamasından dolayı davalık olduğunu, gazeteci Nihat Aslan’ı dövdüğünü hatırlatarak, bizi düelloya davet ederek bize de benzer şiddeti kullanma olasılığının güçlü olduğunu bildiklerini söyledi.

Silvan Devlet Hastanesinde yapılan ihalede, nasıl bir tesadüftür ki ihale komisyonunda ki tüm asil ve yedek mali üyeleri aynı gün hastalık raporu alarak ihaleyi iptal ettirdiklerini söyleyen Özer, Bu durumu kendisine soran gazeteciye Sağlık Müdürünün Siz kimin tetikçisisiniz? diye azarladığını aktardı. Yazısının sonunda AVAR’a seslenen Özer, habercileri tehdit etmeniz, devlet kültürü ve devlet adabıyla alakalı değil dedi. Devlet kültürü ve adabının hukuk diliyle konuşmasını gerektiğini söylerken, avar için siz her fırsatta çağdışı şiddet kullanmaktan çekinmeyeceğinizi ima ediyorsunuz diyerek, toplumda buna ne ad verildiğini siz düşünün diye sordu.

Çocuk Ölümlerinden Sağlık Müdürü Sorumlu! haberimiz için tıklayınız.

Sağlık Müdürü Hastane Ayrımı Yapıyor İddiası! haberimiz için tıklayınız.

Diyarbakır sağlıkta bankamatik memurları mı var? haberimiz için tıklayınız.

Çocuk Ölümleriyle İlgili Aile Bakanlığı Devrede! haberimiz için tıklayınız.