Binlerce hastanın hergün başvurduğu Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesi’nde, 4924 sözleşmeli uzman doktor sıkıntısı yaşandığı, İl Sağlık Müdürlüğündeki çekişme nedeniyle yaşanan kadro yetersizliği vatandaşa çile olarak döndüğü iddia edildi.

Diyarbakır Sağlık Müdürlüğünün merkezde bulunan Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yanında birçok ilçe hastanesine uzman doktor görevlendirmesi yaparken, Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi’ne görevlendirme yapmaması hastanede verilen sağlık hizmetlerinde ciddi aksamaya sebep olduğu söyleniyor. Diyarbakrıdaki kurum yöneticileri arasındaki ‘çekişme’ sebebiyle plansız doktor görevlendirmelerinin sürdüğü iddia edildi. 

Diyarbakır sağlıkta bankamatik memurları mı var? haberimiz için tıklayınız.

Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi’nde hali hazırda çalışan bir çok doktorun bu durumdan rahatsız olduğu, çözüm yolu olarak da özel hastanelere ya da il dışı tayin ile başka kamu hastanelerine gittiği söyleniyor. 

Sözleşmeli uzman doktor açığı nedeniyle uzun kuyrukların oluştuğu Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesine uzman hekim görevlendirmesi yapılmazken, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ve ilçe hastanelerine ihtiyaçları ölçüsünde sözleşmeli uzman doktor kadrosu tahsisi yapılmaya devam ettiği belirtildi. En son Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesine sadece bir pratisyen doktor kadrosu tahsis edilmesi bunun haricinde hiçbir bölüme doktor verilmemesi nedeniyle hastanedeki diğer doktorların bu durumdan duydukları ciddi rahatsızlığı Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) yansıttılar. Doktorlar şikayetlerinde özetle; uzun zamandır Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesine sözleşmeli uzman doktor kadrosu verilmemesi nedeniyle oluşan iş yükünden duydukları rahatsızlıkları dile getirdikleri, ildeki diğer hastanelere doktor görevlendirmesi yapılırken,  Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesine yapılmaması şikayet ettikleri söyleniyor.

Çocuk Ölümlerinden Sağlık Müdürü Sorumlu! haberimiz için tıklayınız.

SAĞLIK MÜDÜRÜ İLE BAŞHEKİM ARASINDA ÇEKİŞME VAR

Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesinde görevli doktorlar, İl Sağlık Müdürü Mehmet Sait Avar’ın hastanelerine üvey evlat muamelesi yaptığını, doktor vermemesinin nedeni olarakda Sağlık Müdürü ile Başhekim Dr. Sedat Özkul arasında yaşanan çekişme olduğunu ileri sürdüler. İki yöneticinin yaşadığı anlaşmazlığın ceremesini hem hastane çalışanlarının hemde hastaların çektiği belirtildi.

Konuyla ilgili yerel basının İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerine ulaşmak istediği ama ulaşamadıkları da gelen bilgiler arasında. 

Sağlık Müdürü Hastane Ayrımı Yapıyor İddiası! haberimiz için tıklayınız.

Çocuk Ölümleriyle İlgili Aile Bakanlığı Devrede! haberimiz için tıklayınız.