8 ve 9 Nisan tarihlerinde 1,5 gün idari izin verilmesinin ardından sağlık personelinin Nisan dönemine ait aylık çalışma süreleri ile ilgili haber merkezimize ulaşan çeşitli sorular sonrası detaylı bir tablo hazırladık.

2024 Ramazan Bayramı Sağlık Personeli Nöbet Ücretleri! |Hemşire Ebe Sağlık Memuru Tabip Nöbet Ücreti 2024 Ramazan Bayramı Sağlık Personeli Nöbet Ücretleri! |Hemşire Ebe Sağlık Memuru Tabip Nöbet Ücreti

İdari izin gününde çalışan ya da çalışmayan personelle bayram süresince nöbet tutan ya da tutmayan personellerin aylık çalışma sürelerine ilişkin detaylı bilgiler aşağıda yer alıyor.

Nisan Aylik Calisma SuresiSağlık çalışanlarının bayram mesailerinde dikkat etmesi gereken bazı hususları aşağıda özetledik:

1.    Arefe günleri yarım gün olan mesailer normalde 4 saat değil, 5 saattir. Dolayısıyla normal mesaiye gelen personel için fazla mesai uygulanmaz.

2.    Örnek olarak, arefe günü tutulan 24 saat nönetin 19 saati bayram olarak kabul edilir ve aylık çalışması gereken süreden 5 saat eksiltilir.

3.    10.04.2024 tarihli Bayramın ilk günü tutulan nöbet tamamen bayram gününe denk geldiği için, tamamı artırımlı ödenir.

Türkiye Gazetesi: temmuzda memura Yüzde 20 zam verilecek Türkiye Gazetesi: temmuzda memura Yüzde 20 zam verilecek

4.    Bayramın 2. günü 11.04.2024 tarihinde tutulan nöbet tamamen bayram olarak kabul edilir. İdari tatil günlerinde çalışmasa dahi aylık çalışması gereken süreden düşülmez.

5.    08.04.2024 tarihinde tutulacak 24 saatlik nöbetinin 8 saati idari izin gününe denk geldiği için, aylık çalışılması gereken süreden 8 saat düşülür.

6.    12.04.2024 tarihli (bayramın son günü) nöbeti bayramın son günüdür. Buradaki 24 saatin 16 saati bayram olarak kabul edilir, çünkü gece saat 12'den sonrası bayram olarak değerlendirilmez.

Ramazan Bayramı Sağlık Personeli Nöbet Ücretleri Ne Kadar? 2024 Yılı Ramazan Bayramı Sağlık Personeli Nöbet Ücretleri Ne Kadar? 2024 Yılı

2024 Ramazan Bayramı Tatilinde Sağlık Personeli Nöbet Ücretleri

Arefe Ve Bayram Uzman Doktor

Arefe Ve Bayram Eczaci Ve Dis Hekimi

Arefe Ve Bayram Kadrolu Hemsire

Arefe Ve Bayram Sozlesmeli Hemsire

Arefe Ve Bayram Diger Personel