Dün sabah saatlerinde ulaştığımız İl Sağlık Müdürlüğü Basın Birimi Başhekimden konuyla ilgili bilgi notu istemişti. Haberimizde bunu ziyaretçilerimize duyurmuştuk. ( Ben Salağım Skandalında Yeni Gelişme: Başhekimden Bilgi İstendi! ) Akşam saatlerinde Başhekim Ayşegül Alkan hakkında hızlı bir inceleme başlatıldığı öğrenildi. 

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ: İNCELEME BAŞLATILDI!

Antalya’da bulunan Kumluca Devlet Hastanesi’nde Başhekim Ayşegül Alkan’ın, görev yerinde bulunmadıkları gerekçesiyle iki hemşireye birden , 500'er kez “Ben salağım servisimden başka bir servise gittim” yazdırmasına ilişkin tepkiler devam ederken Antalya İl Sağlık Müdürlüğü’nden beklenen karar geldi.

İl Sağlık Müdürlüğü, sosyal medyada gündem olan ve oldukça tepki çeken olayın ardından Alkan hakkında inceleme başlattı.

Kuluöztürk: “Kabul edilemez”

Kumluca Devlet Hastanesi Başhekimi Ayşegül Alkan ile sağlık çalışanları arasında yaşananları değerlendiren Sağlık-Sen Antalya Şube Başkanı Sinan Kuluöztürk, “Sağlık çalışanlarına yönelik gerçekleştirilen bu davranışın kabul edilebilir bir yanı yok” dedi. 

Her zaman sağlık çalışanlarının yanında olduklarını vurgulayan Başkan Kuluöztürk, “İddialara göre, olay geçtiğimiz pazar gecesi yaşanıyor. Gece nöbetinde olan 2 hemşire arkadaşımız alt katta bir hastanın düştüğü bilgisi üzerine müdahale etmek için görev yerlerini terk ediyorlar. Mesai saati dışında hava muhalefetinin verdiği zararı incelemek için hastanede bulunan Başhekim Alkan’da bu esnada hemşireleri yerinde göremeyince sinirleniyor. Hemşirelerden A4 kâğıda 500 kere “Ben salağım görev yerimi terk ettim” yazmalarını istiyor. Hemşire kardeşlerimiz gece yazıyı yazıyorlar ve sabah Başhekim Alkan’ın talep ettiği gibi evrak kayıta gönderiyorlar; ancak evraklar kayıt altına alınmıyor” dedi. 

Yaşan olayın kabul edilemez olduğunun altını çizen Kuluöztürk, “Koronavirüs salgını başladığı günden bu yana sağlık çalışanlarımız fedakârca çalışıyorlar, kendi hayatlarını ortaya koyuyorlar. Tüm kamunun bildiği zor şartlar altında canlarını dişlerine takarak sağlık hizmetlerinin aksamaması için mücadele eden sağlıkçılarımıza yönelik bu tarz davranışlar asla kabul edilemez. Yöneticilerimiz, içinde bulunduğumuz pandemi şartlarında sağlıkçılarımızın morallerini bozmak yerine onların motivasyonlarını daha da yükseltmeli, sağlıkçıların yanlarında olduklarını onlara hissettirmeli. Sağlık-Sen olarak sağlık çalışanlarımızın yanındayız” açıklamasında bulundu.