Dün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde düzenlenen 23 Nisan resepsiyonunda, resepsiyona katılanlara kuru pasta, börek ve biber dolması gibi yiyecekler dağıtıldı.

Dikkat! Bolu Tüneli 50 Gün Kapanıyor Dikkat! Bolu Tüneli 50 Gün Kapanıyor

Cumhurbaşkanı duyurmuştu

Yapılan uygulama, kamuda tasarruf döneminin başladığını işaret olarak değerlendirildi. Irak dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, birçok harcamanın gözden geçirileceğini ve tasarrufun kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması amacıyla yapıldığını belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın tasarruf adımlarını takip edeceğini ve resmi taşıt kullanımlarından, haberleşme giderlerine kadar tüm harcamaların gözden geçirileceğini ifade etti.

“Ekonominin rahatlaması için kamuda tasarruf şart”

Erdoğan, gerçek ihtiyaçların belirlenip gereksiz harcamaların önüne geçilmesi gerektiğini vurgulayarak, milletin refahını artırmak için tasarruf tedbirlerinin alınması gerektiğini söyledi. Kamu harcamalarında tasarrufun enflasyonu düşürmek ve ekonomiyi rahatlatmak için öncelikli hedef olduğunu belirterek, bu yönde bir çalışma yürütüldüğünü ve hükümetin bu konuda kararlı olduğunu ifade etti.

Bu yıl sade bir menü seçildi

Geçmiş yıllarda kuzu tandırların havada uçuştuğu resepsiyonlara kıyasla bu yıl daha sade bir menü tercih edildi. Konuklara, kuru pasta, börek, biber dolması, mercimek köftesi gibi yiyecekler sunuldu. İkramlar arasında ise önceki yıllarda olduğu gibi meyve suyu bulunuyordu.