Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:  "Değerli Sağlık Çalışanları; Yetki uyuşmazlığı devam eden sağlık Bakanlığı kamu toplu iş sözleşmesi sürecinden işçilerimizin olumsuz etkilenmemesi için Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası olarak ücret zamlarının avans olarak ödenmesi için teklifimiz üzerine Türk-İş Kamu Çerçeve Protokolüne uygulanmak üzere madde eklenmiştir. Kamu çerçeve Protokolü imzasından hemen sonra Sağlık Bakanlığına uygulanması için sendikamız tarafından gerekli talep yazışması yapılmıştır. Sağlık Bakanlığının talebimize istinaden konuyu Hazine ve Çalışma bakanlığına görüş sorulmuştur. Sürecin hızlanması adına sendikamız ilgili Bakanlıklara görüş sorarak takip neticesinde yazı çıkartılarak Sağlık Bakanlığına 13.09.2019 Cuma günü (bugün) iletilmiştir. 

Kamu çerçeve protokolünün avans maddenin Uygulayıcısı olan Sağlık Bakanlığı önümüzdeki hafta içinde kamu toplu iş sözleşmesinden yararlanacak olan eski işçilerimiz ve yeni atanan işçilerimize avans ödemesinin nasıl yapılacağını değerlendirerek, alınan kararı tüm sağlık müdürlüklerine bildirecektir. Sendikamız olarak konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz denildi.

DAVA KAZANILDI SAĞLIKTA YÜZDELİK FARK GELİYOR 

Dava ile ilgili açıklamada bulunan Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası İl Başkanı Seçkin Yörük şu ifadelere yer verdi: "Sağlık Bakanlığına yüzdelik farklar için açtığımız davayı kazandık!!! 696 ile kadroya geçen emekçilerimiz taşeronda aldığı yüzde farkını 01.01.2019 tarihinden itibaren geriye dönük alacak. Tüm işçi kardeşlerimize hayırlı olsun açıklası yapıldı.