Sağlık Bakanlığının kura ile alacağı 10 bin sürekli işçi alımına rekor sayıda başvuru yapıldı.

Başvuruları Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) esube.iskur.gov.tr adresi üzerinden 15/03/2022 – 21/03/2022 tarihleri arasında elektronik (online) kullanıcı girişi yapılan alımda ; temizlik görevlisi, şoför, elektirikçi, marangoz, klinik destek elemanı vb braşlardan işçi alınacak.

Adıyaman'da yapılan 19 kişilik kadroya 2 bin 170’i üniversite mezunu olmak üzere, 17 bin 86 genç rekor başvuru yapılırken bir başka ilimizde ise 4 kişilik kadro için 7 bin başvuru yapıldığı öğrenildi.

Türkiye geneli kaç kişinin başvuru yaptığı konusunda herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. Ancak Adıyaman örneğinden hareketle Türkiye geneli 10 bin kadro için rekor başvuru yapıldığı tahmin ediliyor.

Sağlık Bakanlığı çatısı altında görev yapan sağlık personelleri ile 4D Sürekli İşçi kadrosunda görev yapan çalışanların mali ve özlük hakları açısından mukayesesinin yapıldığı tablo ise sosyal medya'da paylaşılmaya devam ediliyor. 

Sağlık personellerine yıllık maaş dışı mali destek yardımı olarak giyim yardımı kaleminden 21,62 TL ödeme yapılırken sürekli işçilerde maaş dışı mali destek yardımının toplam tutarının 39.551,50TL olduğunun belirtildiği TABLO İÇİN "Mali ve Özlük Hakları Açısından Sağlık Personeli İle Sürekli İşçi Karşılaştırması!" başlıklı haberimize TIKLAYAbilirsiniz.

Sağlık Bakanlığı’nın Adıyaman’da açtığı 19 kişilik temizlik görevlisi kadrosuna, 2 bin 170’i üniversite mezunu olmak üzere 17 bin 86 kişi başvurdu. Şoför, marangoz, elektrikçi gibi 53 kişilik kadroya yapılan başvuruyla birlikte ise toplam 25 bin kişi iş istedi.