Yapılan paylaşımlarda işçilere çok verildiği yada az verildiği gibi bir tez yürütülmeden, işçiye verilirken neden sağlık personeline hak ettiği verilmiyor tepkisi dile getirildi. Diğer taraftan sağlık personelinin döner sermaye ödemesi aldığı ama sürekli işçilere maaşlara ilaveten her ay döner sermaye ödemesinin yapılmaması da işçilerin dile getirdiği eleştiriler arasında yer alıyor. 

Gelelim sosyal medya da paylaşılan tabloya;

Sağlık personelinin maaşının emekliliğe yansıtılması ancak sabit ek ödemesinin yansıtılmadığı gösterilirken, Sürekli işçide brüt maaş tutarının tamamının üstelik tüm sosyal yardım ödemelerinin de emekliliklerine yansıtıldığı belirtildi.

EK ÖDEME AÇISINDAN: Ek ödeme konusuna da değinilen tabloda, ek ödemenin maaş kaleminden olduğu vurgulanırken yine sabit ek ödeme gibi emekliliğe yansıtılmadığı gösterildi. Sürekli işçilerin ise Ek ödemelerinin maaş kaleminden olmadığı, yılda bir defa mali destek olarak ödeme yapıldığı ifade edilirken yılda bir kez ödenen ek ödemelerinin 1.864,63 TL olduğu gösterildi.

DÖNER SERMAYE AÇISINDAN: Döner sermaye konusunda ise hekim dışında ki sağlık personellerinin son yıllarda ameliyathane ve acil servislerde çalışanlarda dahil olmak üzere "0 TL" döner sermaye aldıkları malumun ilanı olarak ifade edildi. İşçilerde ise yukarıda da belirttiğimiz üzere herhangi bir döner sermaye ek ödemesi bulunmamaktadır.

İKRAMİYE AÇISINDAN:Sağlık personelinin İKRAMİYE ödemesinin olmadığı ancak sürekli işçilere her yıl 2 defa olmak üzere toplam 8.866,30 TL ikramiye ödemesinin yapıldığı da tabloda gösterilen başka bir gerçek.

TEDİYE AÇISINDAN: Tediye ödemesine de değilen tabloda, yine sağlık personelinin TEDİYE gibi bir ödemelerinin olmadığı ancak sürekli işçilere yılda 4 tediye ödemesi yapıldığı bununda toplamının 7.684,13 TL olduğu vurgulandı.

SOSYAL YARDIMLAR AÇISINDAN: Aylık Sosyal Yardım kalemi altında sağlık personeli herhangi bir ödeme almazken, sürekli işçi kadrosunda Sağlık Bakanlığında görev yapan çalışanların Her ay Hizmet Primi olarak 806 TL, Sosyal Yardım olarak 642,82 TL yine sosyal yardım kalemi olarak ayrıca 700 TL aldıkları tabloda gösterilirken raman ayında hastanelerde görevli işçilere günlük 19,64 TL ödeme yapıldığı da ifade edildi. Yol yardımı olarak aylık 197,60 TL işçilere ödeme yapılırken, sosyal  yardımlar olarak işçilere yılda toplam 21.136,44 TL ödeme yapıldığı gösterildi.

MALİ DESTEK AÇISINDAN: Sağlık personellerine yıllık maaş dışı mali destek yardımı olarak giyim yardımı kaleminden 21,62 TL ödeme yapılırken sürekli işçilerde maaş dışı mali destek yardımının toplam tutarının 39.551,50TL olduğu yazıldı. Giyim yardımıyla ilgili bir başka göze çarpan bilgi ise, Sağlık personellerine giyim yardımı tutarı 21,62 TL ödenirken işçilere 445,56 TL giyim yardımı ödemesinin yapılması oldu.

Ramazan ayında ibadetleri gereği oruç tutan yada tutmayan sağlık personellerine yemek ücreti verilmezken işçilere ise toplam 589,20 TL yemek ücretinin verildiği tabloda da bir başka unsur oldu.

Editör: Haber Merkezi