AK Parti Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş daha önce yaptığı açıklamada sağlık çalışanlarının maaşlarına yapılacak mâli iyileştirme hakkında 1 Mayıs 2022 tarihinde "Yasal düzenleme yapılmadan iyileştirme yapılacak. Yasal düzenleme gerektiren kısmı da Mayıs ayı içinde gerçekleşecek." demişti.

ELİTAŞ: MAYIS AYINDA TBMM'YE GELECEK!

En tepeden başlayarak hükümetin hemen hemen her kademesinden aylardır her hafta söz verilmesine rağmen bir türlü gerçekleşmeyen sağlık çalışanları maaş iyileştirmesi hakkında AK Parti Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş yaptığı açıklamada Mayıs ayında düzenlemenin yapılacağını söylemişti.


Bakan Koca Sağlık Çalışanlarına Seslendi: Zam İçin Biraz Sabır! - TIKLAYINIZ


TBMM GÜNDEMİNE TEKLİF GELMEDİ

Mayıs ayının son haftasına girmişken "yasal düzenleme yapılmadan" yapılacak olan iyileştirme hakkında gelişme yokken, TBMM gündemine de "yasal düzenleme" ile ilgili teklif gelmedi. Mayıs ayının son haftasına girdiğimizde TBMM gündeminde öğrenci affı, hemşirelere 3600 ek gösterge ve dezenformasyonla mücâdele kanun tekliflerinin olacağı lâkin hekim maaş iyileştirmesi ile ilgili düzenlemenin gelmeyeceği öğrenildi.

İSVİÇRE'DEN GEÇ DÖNDÜ

Konu ile ilgili dün yapılması beklenen Mustafa Elitaş ve Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca arasında yapılacak olan görüşmenin Bakan Koca'nın İsviçre'den geç dönmesi nedeniyle bugün (25 Mayıs 2022 Çarşamba) yapılacağı öğrenildi.

GÖZLER GÖRÜŞMEYE ÇEVRİLDİ

Sağlık çalışanlarının aylardır verilen ama tutulmayan sözler nedeniyle sabrı taşmak üzere iken, gözler bugünkü kritik görüşmeye çevrildi.