Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, canlı yayında NTV Ankara İstihbarat Şefi Ahmet Ergen'in sorularını yanıtladı. Bakan Nebati, dövizdeki düşüşün market raflarına yansıyıp yansımayacağı sorusuna "Fiyatlardaki düşüşler yamaç paraşütü gibi olmasın. Kimse kimseyi kandırmasın dövizdeki düşüş yansıtılsın. Bakanlık olarak ne gerekiyorsa yaparız." dedi.

Öte yandan Bakan Nureddin Nebati memur zamlarıyla ilgili çok konuşulacak açıklamaya imza attı. Memurlar bize teşekkür ediyorlar diyen Hazine Bakanı, Memurlara ek artışların yapıldığını ifade etti.

MEMURA VE EMEKLİYE NE KADAR ZAM YAPILACAK?

Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Memurları bugüne kadar koruklarını söylediği açıklamasında, bundan sonraki süreçte de korumaya devam edeceklerini belirtti. "Sabit gelirlilerin hakkını koruyan tedbirleri alacağız. Emeklilerimiz için de arkadaşlarımız çalışıyor." diyen Nebati, emeklilerin beklediği zamla ilgili olarakda "Emeklilerimizi memnun edecek bir çalışma olacağına ilişkin benim de kanaatim çok yüksek." dedi.

Memurlarımıza zaten gerekli fiyat artışları yapıldı. Ek artışlar yapıldı. ve bu ek artışlardan dolayı da memurlar bize teşekkür ediyor. Asgari ücretlilere yüzde 50'lik fiyat artışı yaptık. Oturup en önemli şeyi yaptık, damga vergisini kaldırdık. Gelir vergisini kaldırdık. Sadece asgari ücretlilerden değil, bunu genişlettik, tüm ücretlilere o fiyata kadar bir indirim gerçekleştirdik. Aynısını kullanın dedik. Orda da durmadık. Memurlarımıza faydalandırdık. Niye? Bir enflasyon gerçeği var, enflasyonun ezeceği bütün kesimlere biz gerekli desteği verdik. 

Enflasyonist ortamlarda en çok etkilenen kesim sabit gelirlilerdir. Sabit gelirlilerin hak ve hukukunu koruyacak tedbirler almamız gerekiyor. Bu konuda geri adım atmayız. Memurumuzu bugüne kadar koruduk, Çünkü 19 yılda hep pozitif yönde koruduk, bundan sonrada korumaya devam edeceğiz. Ücretlileride korumaya devam edeceğiz. 

KAMU SEN VE MEMUR SEN TEŞEKKÜR ETMİŞTİ

Bakan Nureddin Nebatinin açıklamalarında yer alan "memurlar bize teşekkür ediyorlar" ifadesinde geçtiğimiz gün memur sendikalarının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaretini işaret ettiği belirtiliyor. Kamu Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ve Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Külliye'de ziyaret ederek gelir vergisi muafiyeti nedeniyle teşekkürlerini sunmuşlardı. "Çalışma Bakanı: Sendika Başkanlarıyla Cumhurbaşkanımıza Teşekkür Ziyareti Yaptık!" açıklamasını Bakan Bilgin sosyal medya hesabından yapmıştı. İlgili haber için tıklayınız.