Memurlara ek zam için dün Cumhurbaşkanı ile görüşüleceği ifade edilen haberler kamuoyunda heyecan uyandırmıştı.

HABER AJANSLARI EK ZAM GÖRÜŞMESİ DEDİ
Haber ajansları Memur Sen, Kamu Sen ve Bakan Bilgin'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'a dün saat 16:00'da yapılan görüşmeyi ek zam görüşmesi olarak duyurdu. Kamuoyunda memurlar için ek zam açıklaması beklendi.

GÖRÜŞME KISA SÜRDÜ
Görüşmeye Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan da hazır bulundu. Basına kapalı gerçekleştirilen görüşme, 20 dakika sürdü.

BAKAN BİLGİN AÇIKLADI: TEŞEKKÜR ZİYARETİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin dün gece attığı sosyal medya mesajıyla yapılan ziyaretin 'Teşekkür ziyareti' olduğunu açıkladı.

Bakan Bilgin açıklamasında;

"Gelir vergisi muafiyeti düzenlemesi için Memur-Sen Genel Başkanı Sn. Ali Yalçın ve heyeti ile Kamu-Sen Genel Başkanı Sn. Önder Kahveci ve heyetiyle birlikte Cumhurbaşkanımız Sn.@RTErdogan‘a teşekkür ziyaretinde bulunduk." ifadelerini kullandı.

KAMU SEN VE MEMUR SEN NE DEDİ?

Görüşme sonrası her iki memur sendikası da yaptığı açıklamada şu başlıklar öne çıktı;

---*Memur-Sen: Ek zam beklentimizi aktardık

Ali Yalçın, paylaşımında, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımıza kamu görevlilerinin gelir vergisi yükünün kaldırılması/hafifletilmesi yönündeki teklifimizin hayata geçirilmesinden dolayı memnuniyetimizi ifade ettik. Ek zam beklentimizi aktardık. Gelir vergisine ilişkin uygulanacak istisna olumlu olmakla birlikte sosyal adaletin gelir dağılımında sağlanması noktasında bazı sorunlar/sıkıntılar içerdiğini, düzenlemeyle, kısmi artışlarla az kazanana az, çok kazanana çok ilave gelir yansıtılacağını ifade ettik. Gelir vergisinde yapılan düzenleme ile ortaya çıkan eşitsizliğin giderilmesi başta olmak üzere kamu görevlilerinin alım gücünü artıracak, adil gelir dağılımını sağlayacak ek zam/ilave ödemenin bir an önce gerçekleştirilmesi noktasında hassasiyetlerimizi dile getirdik. Toplu sözleşme hükmümüz gereği 3600 ek gösterge/ek göstergeler ve sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi konusunda atılacak adımlara ilişkin sürecin hızlandırılması noktasında beklentilerimizi paylaştık. Ek zam dahil tekliflerimiz için Çalışma Bakanı ile bir araya geleceğiz."

---*Kamu-Sen: Sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi konusundaki beklentilerimizi ilettik

Kahveci, açıklamasında şunları kaydetti:

"Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Vedat Bilgin'in de hazır bulunduğu görüşmede asgari ücrete kadar ücret gelirlerinden vergi alınmaması yolundaki düzenlemeye ilişkin memnuniyetimizi dile getirdik. Bu konuya ilişkin olarak yaşanabilecek aksaklıkların giderilmesini talep ettik. Kamu çalışanlarının zararlarını karşılamak üzere ek zam verilmesi talebimizi görüştük. Refah payı uygulamasının memurlarımızın alım gücünü yükselteceğini ifade ettik. Sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi konusundaki beklentilerimizi Sayın Cumhurbaşkanına ilettik. Acil çözüm bekleyen 3600 ek göstergenin tüm memurları kapsayacak, beklentileri karşılayacak şekilde düzenlenmesi, yardımcı hizmetliler, bayram ikramiyesi, tüm ödemelerin emekliliğe sayılması, mülakatın kaldırılması, yönetici atamaları gibi konuları içeren raporumuzu takdim ettik."

ENFLASYON BEKLENECEK

Ek zam konusunda çalışmaların yapıldığı ortaya kondu. Fakat ek zam için Aralık ayı enflasyonun beklenceği ve enflasyon oranına göre ek zam kararı verileceği ifade ediliyor.