Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından kamu görevlilerini bilgilendirmek amacıyla hazırlanan 3600 ek gösterge sonrası yeni memur emekli maaş ve ikramiye tablosu memurların bilgisine sunuldu.

3600 ek gösterge düzenlemesinin memurun kadro derecesi, unvanı, bulunduğu hizmet sınıfı, yaptığı görevin önemi ve sorumluluk düzeyi gibi kriterler esas alınarak belirlenirken yapılacak düzenleme sonrasında 2008 yılından önce göreve başlayan memurların emekli aylık ve emekli ikramiyeleri önemli ölçüde artarken, 2008 sonrası göreve başlayan memurlar da ise sadece emekli ikramiyelerinde ciddi ölçüde artış sağlanacağı belirtildi.

1. DERECEYE DÜŞENLER 3600'DEN FAYDALANACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından seçim vaadi olarak açıklanan ve sadece 4 meslek grubuna söz verilen 3600 ek gösterge düzenlemesi yeniden yapılandırıldı. Daha önce söz verilen 4 meslek grubunun 1. Dereceye inmek kaydıyla 3600 ek göstergeden faydalanacağı öğrenilirken 1. Dereceye düşecek olan tüm kamu görevlilerinin ek göstergelerin de ise 600 puanlık bir artış sağlanacak. Diğer taraftan ek gösterge kapsamında yer almayan yardımcı hizmetler sınıfında görevli hizmetli, bekçi gibi kadrolarda görev yapan memurlarada ek gösterge hakkı getirilerek 600 puan verilecek.


Memur Sen, Sadece Lisans Mezunu Hemşirelerin 3600’den Faydalanmasını Çalışma Bakanına Sordu! - TIKLAYINIZ.


UNVAN BAZLI ÖRNEK ARTIŞLAR YAYINLANDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ayrıntılı olarak belirli memur unvanları için ek gösterge artışı ile ilgili tablo yayınlayarak mevcut durumda alınan ek göstergeye bağlı emekli aylığı ve emekli ikramiyesi ile beraber yapılacak düzenleme sonrasında verilecek emekli aylığı ile ikramiyesi arasındaki farkların yer aldığı tabloyu yayınladı.

HEMŞİRE'NİN MAAŞI BİN 391 TL ARTACAK

3600 ek gösterge düzenlemesi sonrasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayınlanan tabloya göre hemşire unvanında görev yapan ve 4 yıllık yüksek öğrenim mezunu olan bir sağlık personelinin mevcut durumda 2200 ek gösterge aldığı belirtilerek yine mevcut durumda emekli olması halinde aylık 5471 TL maaş aldığı, 197.258 TL de emekli ikramiyesi aldığı belirtildi. Sağlık alanında dört yıllık yüksek öğrenim mezunu olan bir hemşirenin 3600 ek gösterge düzenlemesi sonrasında emekli aylığının 6861 TL’ye yükseleceğini belirten Çalışma Bakanlığı’nın tablosunda aynı hemşirenin emekli ikramiyesinin lise 247.408 TL’ye çıkacağını açıkladı.

HEMŞİRE İKRAMİYESİ 50 BİN 150 LİRA ARTACAK

Bakanlığın yayınladığı tabloya göre hemşire sınıfındaki 4 yıllık lisans mezunu sağlık personelinin yapılacak değişiklik sonrasında emekli ikramiyesinde 1391 TL artış olacağı kaydedilirken emekli ikramiyesinde ise 50.150 TL’lik bir artış sağlanacağı duyuruldu.

600 PUANLIK GÖSTERGE ARTIŞI 118 TL ETKİLEYECEK

Diğer taraftan Genel İdare Hizmetleri Sınıfı (GİH) kadrolarında görev yapan kamu görevlileri ile ilgili de tabloda açıklamaya yer verilirken, memur kadrosunda görev yapan ve ek göstergesi 2200 olan bir memurun yapılacak düzenleme sonrasında 600 puanlık ek gösterge artışıyla 118 TL emekli aylığında artış sağlanacak. Aynı memurun emekli ikramiyesinde ise 4238 liralık bir artış olacağı kaydedildi. Diğer taraftan şef kadrosunda görev yapan bir kamu görevlisinin de memurun yararlanacağı ücret artışından aynı oranda faydalanacağı tabloda yer aldı.

600 PUAN, İKRAMİYEYİ 4 BİN 238 LİRA ETKİLEYECEK

Lise ve altı öğrenime sahip memurlar da ise mevcut durumda 1500 ek gösterge verilmesi tabloda yer alırken 600 puanlık artış sonrasında tıpkı şef ve memur kadrosunda ki kamu görevlilerinin getirisi olan 118 liralık emekli aylığı ve 4238 liralık emekli ikramiyesi artışından faydalanacağı belirtildi.