Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Sağlık Sen Genel Başkanı Semih Durmuş ve beraberlerindeki heyet Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile bugün sürpriz bir görüşme gerçekleştirdi.

Toplantı sonunda açıklama yapan Memur Sen Genel Başkanı Yalçın, 1992 yılından bugüne kadar gelen sürede gerçekleştirilen en kapsamlı çalışma olması bakımından 3600 ek gösterge düzenlemesinin reformist bir özelliğe sahip olduğunu vurguladı.

SADECE HEMŞİRELERİN YER ALMASI HİYERARŞİK YAPIYI BOZAR

Çalışma Bakanı ile yaptıkları görüşmeyle ilgili olarak 3600’den 4.200 ek gösterge çıkarılanların tazminat yansıtma oranlarında kademe atlamamasından kaynaklı teknik hizmetler ile Sağlık Hizmetleri Sınıfı içerisindeki hiyerarşik yapının bozulacağına işaret ederek Sağlık Hizmetleri Sınıfında sadece 4 yıllık yüksek öğrenim gören hemşirelerin Çalışma Bakanlığı tarafından yayınlanan örnek tabloda yer almasını diğer yüksek öğrenim gören sağlık çalışanları arasındaki hiyerarşik yapıyı bozacağını belirtti. Yalçın, kamu görevlileri arasında öğrenim durumu bakımından hiçbir ayrım yapılmaması gerektiğini dile getirdi.


Bakanlık 3600 Ek Gösterge Sonrası Yeni Emekli Maaş Tablosu Yayınladı - TIKLAYINIZ.


TAZMİNAT YANSITMA ORANLARI DA ARTIRILMALI

600 puanlık ek gösterge artışının önemli olduğunu vurgulayan Ali Yalçın ek gösterge çalışmasında bazı unvanların emekli aylıklarında daha yüksek artış sağlayabilecek şekilde ele alınmasını mevcut hiyerarşik yapıyı bozacağını söyledi. 2200 ek göstergede bulunan yüksek öğrenim görmüş kamu görevlerinin 2800’e yükseltilmesine rağmen tazminat yansıtma oranlarında bir üst gruba yükseltilmemelerinden kaynaklı olarak sadece emekli aylıklarında 118 TL gibi bir iyileştirme sağlanacağını belirtti.

REFORMİST BİR ÇALIŞMA YAPILDI

2018 yılında Cumhurbaşkanı tarafından sadece 4 meslek grubunu için söz verilen 3600 ek gösterge düzenlemesinin kamu görevleri içerisinde adaletsizlik oluşturacağı düşüncesiyle bütün kamu görevlilerini kapsayacak şekilde 6 Haziran‘da Cumhurbaşkanı tarafından kamuoyuyla paylaşıldığını belirten Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, yapılacak çalışma ile yardımcı hizmetler sınıfı başta olmak üzere hem bütün kamu görevlilerini kapsaması hem de geçmiş 30 yılda yapılan en kapsamlı çalışması olması açısından 3600 ek gösterge düzenlemesinin reformist bir özelliğe sahip olduğunu dile getirdi.