Sivas, Tokat, Ordu, Aydın, Gaziantep ve Kocaeli İl Sağlık Müdürleri promosyon ihalesinin güncellenmesi için gerekli resmi yazışmalara başladığını haberlerimizde yer vermiştik.

Şenol Şahin Ziraat Bankasına Gidecek!

Ankara’da ise farklı bir yol izlenerek sendika doğrudan Banka Genel Müdürlüğüne başvurmayı tercih etti. Sağlık Sen Ankara 1 Nolu Şubesi Sağlık Müdürlüğüne dilekçe ile başvuran ama bununla yetinmeyerek üyelerinden 12 Ağustos Cuma gününe kadar Ziraat Bankası Genel Müdürlüğüne verilmek üzere dilekçe Toplayarak Cuma Günü Bankanın Genel Müdürlüğüne gitme kararı aldı.

Bankalara yazı yazan sağlık müdürlükleri ise Tokat İl Sağlık müdürlüğü Yapı Kredi Bankasına ek promosyon talebinde bulunurken Ordu İl Sağlık Müdürlüğü’de Ziraat Bankası Ordu Şubesi‘ne ek promosyon talebini içeren resmi yazısını gönderdi.

Aydın İl Sağlık Müdürlüğü ise Ziraat Bankasının bağlı olduğu şubeye ekonomik sıkıntıların bir nebze olsa da çözümü adına kamu menfaati ilkesi göz önünde bulundurularak protokoldeki ödeme ücretinin güncellenmesi talebini içeren resmi yazıyı göndermişti.

Sivas Sağlık Müdürü Bankaya Rest Çekti!

Sivas İl Sağlık Müdürü ise diğer Sağlık Müdürlüklerinden farklı olarak bankaya gönderdiği yazıda; 1 Eylül 2022 tarihinde sözleşmeyi fesih ettiği takdirde bankanın uygulayacağı müeyyideleri sağlık müdürlüğüne bildirmesini istemişti.

Kocaeli İl Sağlık Müdürü ise basına verdiği demeçte; “Ülke genelinde olduğu gibi, ilimizde görev yapan sağlık çalışanlarının ve sendikaların promosyon protokolünün revize edilmesi hakkında yoğun talepleri var. Gerekli çalışmaları başlattık. Çalışanların hak ettiklerini almaları için gerekeni yapacağımdan kimsenin şüphesi olmasın. Yakında çalışanlara müjdeli haberi vereceğiz.” dedi.

Bursa Sağlık Müdürü Altın Hesabıyla Banka Lehine Konuştu

Tüm bunlar yaşanırken Bursa İl Sağlık Müdürü ise sözleşmenin kesinlikle iptal olamayacağını belirterek sözleşme imzalandığı tarihte alınan promosyon ücreti ile altın alınsaydı şimdi yine aynı oranda altın alınacağını belirttiği açıklamasıyla sağlık çalışanlarına Sükutu Hayale uğratmıştı.

Sağlık Müdürü Promosyon Anlaşmasını İptal Olmayacağını Altın Örneğiyle Anlattı