Türk Sağlık-Sen Sakarya Şubesi, 112 istasyonlarındaki çalışanların sorunlarını dinleyerek İl Sağlık Müdürlüğü'ne başvurdu ancak şikayetlerin dikkate alınmadığını belirtti.

Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın'dan Yıllık İzin Çağrısı Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın'dan Yıllık İzin Çağrısı

Şikayetler Karşılıksız Kaldı

Türk Sağlık-Sen Sakarya Şube Başkanı İrfan Korkmaz, 112 çalışanlarının sesi olabilmek için bir basın açıklaması yaparak durumu kamuoyuna duyurdu. Korkmaz, yaklaşık bir aydır süren şikayetlerin dikkate alınmadığını vurgulayarak, "Zulüm ve ayrımcılık daha da arttı" dedi. 

 Basın Açıklamasının Tamamı

Türk Sağlık-Sen Sakarya Şube Başkanı İrfan Korkmaz'ın basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

Türk Sağlık-Sen olarak 112 istasyonlarında çalışan arkadaşlarımızı ziyaretlerimizde, çalışma koşulları ve düzeni ile ilgili yaşadıkları sıkıntıları ve adaletsizlikleri dile getirdiler. Biz de çalışanların sesi olarak İl Sağlık Müdürlüğü’ne başvuruda bulunarak çözüm istedik. Haksızlıkların sonlandırılmasını talep ettik. Ancak aradan geçen bir aylık sürede haksızlık ve adaletsizliklerin çözülmediğini, aksine zulüm ve ayrımcılığın daha da arttığını görüyoruz.

 Keyfi Görevlendirmeler ve Haksızlıklar

112 istasyonlarından sağlık problemleri veya hizmet verme ile ilgili sıkıntıları olmamasına rağmen, bazı çalışanlar keyfi olarak başka yerlere görevlendiriliyor. Bu kişilerin yerine talepleri olmadan geçici olarak başka çalışanlar atanıyor. Kadro eksikliği ve hizmet yürütme sorunlarına rağmen, işini layıkıyla yapan çalışanlara neden zulmedildiğini anlayamıyoruz.

Bu haksızlıkların ardındaki sebep nedir?

Birilerine diyet mi ödüyor, devletin hizmeti yerine başkalarının emir ve talimatlarını mı alıyorsunuz? Devletin görevi yerine kimlerin isteği sizin için daha muteberdir ki bu işlere kalkışıyorsunuz? Ayrıca, 112 istasyonlarında fedakarca görev yapan çalışanlara kötü muamelede bulunan idareciler hakkında yapılan şikayetler neden kulak arkası ediliyor? Başvurular neden sümen altına gönderiliyor ve gereği yapılmıyor?

Sağlık Müdürlüğü gerekli müdahaleyi yapmalı

Buradan İl Sağlık Müdürümüze sesleniyoruz ve 112 çalışanlarına yapılanlara karşı gerekli müdahaleyi yapmasını bekliyoruz. Bu sorunlar kendisine iletilmeden, daha alt kademedeki bazı bürokratlar eliyle görmezden geliniyor. Sakarya’nın sağlık hizmetlerinde kalitenin daha da yüksek olması için çalışanların meselelerine öncelikle el atın. Sivil toplumu dinleyin, çalışanların feryadını duyun."

Çalışanların Feryadı Duyulmalı

Türk Sağlık-Sen Sakarya Şubesi, İl Sağlık Müdürlüğü’nün çalışanların şikayetlerine duyarsız kalmasına karşı tepkisini dile getirerek, müdahalenin ve çözümlerin bir an önce hayata geçirilmesi çağrısında bulundu.