Sağlık Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, banka maaş promosyonu ihale süreciyle ilgili yazılı basın açıklaması yaptı.

Banka maaş promosyon ihalesi sürecinde sürecin başından bu yana çok dağınık gidildiğini, iller arasındaki rekabetin değersizleştirildiğini, zihinleri kirleten bir algı ortamının oluştuğunu ve adeta durumun içinden çıkılamaz bir hale büründüğünü yetkililerle paylaşıyoruz belirterek “Sağlık Bakanlığı’nın Duruma El Koymasını” istedi.

Adalet Bakanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğünü örnek gösteren Semih Durmuş, bu kurumlardaki birleştirici bütünleştirici yaklaşımın sağlık Bakanlığının da yapması gerektiğini ifade ettiklerini, promosyonla ilgili hiçbir açıklama yapılmaması nedeniyle sahada muazzam bir bilgi kirliliği ve dezenformasyon oluştuğunu söyledi.

Ekonomik parametrelerin ortada olduğunu ifade eden Durmuş, Bankaların tekliflerinin de ortada olduğunu ve çalışan sayılarının belli olduğunu, her şeyin hazır olduğunu ancak bir türlü işin adının konulamadığını söyledi.

Promosyonla ilgili bu işin bir realitesini olduğunu ve çalışanların beklentilerinin var olduğunu dile getiren Durmuş, “o halde neden bekleniyor anlamak mümkün değil? Sahanın tek gündemi banka maaş promosyonu konusundaki belirsizlik” dedi.

Kaç lira olacak? Ne zaman çıkacak? Kapsamı ne olacak? Mahsuplaşma olacak mı, olmayacak mı? Kamuoyu ve çalışanların promosyonla ilgili bilgilendirilmesi, sahadaki kafa karışıklığını ve manipülasyonları engelleyeceğini kaydeden Durmuş, “ancak nedense bu bilgilendirme yapılmıyor. İvedilikle konunun tarafları muhatap alınarak çözüm yolu bulunmalı, memnuniyet oluşturacak bir rakam açıklanmalı ve promosyon konusu çalışanların gündeminden çıkarılmalıdır” ifadelerini kullandı.

Sağlık Müdürlüğü 36 Ay İçin 36 Bin Liraya Promosyonda Anlaştı içeriğimizden Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğünün promosyon rekoru kırdığı haberimize ulaşabilirsiniz. Ayrıca Sağlık Müdürlüğü İhalesinde En Yüksek Teklif 18 bin 250 TL Oldu haberimizden de promosyonla ilgili başka bir baberimize ulaşabilirsiniz. Diğer taraftan TÜİK’e Göre Memur Enflasyon Farkı Ne Kadar Olacak? haberimizden de 2023 Ocak enflasyon farkı zammı ile ilgili detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.