Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından yayımlanan yazıyla 23 Haziran tarihinde resmî gazetede yayımlanan Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname de değişiklik yapılmasına dair kanun hatırlatıldı.

Sağlık Bakanlığı’na bağlı Sağlık Kurumları ile Esenlendirme Tesislerinde verilecek döner sermaye hakkında kanunun 5. maddesi ve ek 3. maddelerinde değişiklik yapıldığı vurgulanan yazıda, “temmuz ayından itibaren personele yapılacak sabit ek ödemeler, genel bütçe kaynaklarından maaş ödemelerinin yapıldığı harcama biriminin ilgili bütçe tertibinden yapılacaktır” denildi.

Sabit Ek Ödemeler İçin 5 Temmuz Tarihi Gösterildi

EKOBS üzerinden harcama birimlerince en geç 5 Temmuz 2022 saat 12’ye kadar hesaplamaların yapılması istenen yazıda brüt ve net tutarların KBS maaş bordrosunda yer almak üzere Bakanlık Merkez Teşkilatınca Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bildirileceği belirtildi.

4A, 4B VE 4924 Sözleşmeli Personel Dahil

Maaşlarını döner sermaye bütçesinden alan 4A kadrolu ve 4B sözleşmeli personeller ile 4924 sayılı Sözleşmeli personellerin 2022 Temmuz döneme ait sabit ek ödemelerinin her bir harcama birimi tarafından hazırlanacak ödeme emri de merkezi yönetim bütçesinden ödemesi gerçekleştirilecektir denildi.

Strateji Geliştirme Başkanlığının Sabit Ek Ödemelerin Genel Bütçeye aktarılması ile ilgili yazı şu şekilde:

Sabit Ek Ödeme Nedir?

Sağlık Bakanlığında görev yapan SHS grubu başta olmak üzere GİH, THS ve diğer hizmet sınıflarında çalışanlara, döner sermaye bütçesinden karşılanmak üzere her ayın 15'inde maaşla birlikte ödenen ödeme türüne sabit ek ödeme denir.

Aslında sabit ek ödeme, 657 DMK'da hükümlerinde yer alan “ek ödeme” tanımı kapsamındadır diyebiliriz. Sağlık personeline ek ödeme yerine, sabit ek ödeme ve performans durumuna göre de döner sermaye ödemesi yapılır. "Sabit Ek Ödeme 2022 Güncel Ek Ödeme Tutarları" başlıklı yazımıza TIKLAYARAK detaylı bilgiye erişebilirsiniz.