Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığının yayımladığı 2020/8 sayılı Genelge sonrasında, hangi hastalıkların kronik hastalık olduğu konusunda memurlar nezdinde karmaşa yaşanıyor. Cuma gününden bu tarafa 2 gün geçmesine rağmen Bakanlıkların bu konuda sessiz kalması Cumhurbaşkanlığı hükumet sisteminde hızlanacak denilen bürokrasinin hala eski dönemde kaldığı anlaşıldı. Özellikle Sağlık Bakanlığının idari izinler de belgelenecek kronik hastalıkalr konusunda gerekli adımı atmaması başta kendi personeli olmak üzere tüm Bakanlıkları da doğrudan etkilemiş durumdadır. 

Bunca yaşanan kargaşanın ardından PTT'nin yaptığı uygulama diğer Bakanlıklar için de örnek alınabilecek durumdadır. 

PTT Genel Müdürlüğü tarafından, Cuma gününden bu tarafa yaşanan kronik hastalıklar konusunda ki sorunu çözebilmek için, birimlerine 3 maddelik bir talimat göndermiştir.

Gönderilen talimatta, hastalığı, Sağlık Bakanlığının yayımladığı listede yer alanların, durumlarını

1- e-Nabızdan alacakları barkodlu belge, 
2- turkiye.gov.tr adresinden alınacak ilaç raporu veya 
3- herhangi bir sağlık kurumundan aldığı belge ile 

ispatlayabileceği belirtilmiştir.

Ancak hastalığın her halükarda Sağlık Bakanlığının 31 Mayıs 2020 tarihi itibariyle yayımladığı listede yer alması gerekmektedir. Sağlık Bakanlığı'nın yayımladığı liste için tıklayınız.

Kamu kurumlarının sadece barkodlu belge konusunda ısrarcı olmaması, turkiye.gov.tr'den alınacak ilaç raporu veya Sağlık Bakanlığı listesinde yer alıp da herhangi bir sağlık kurumundan alınan bir belge ile de kronik hastalığın belgelendirilmesine imkan sağlamalıdır.

İşte PTT'nin yazısı