Sağlık Sendikaları Üye Sayıları: Kimler Zirvede, Kimler Geride? Sağlık Sendikaları Üye Sayıları: Kimler Zirvede, Kimler Geride?

Memur-Sen'in teklifi, Kamu Personeli Danışma Kurulu'nda değerlendirilecek ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından karara bağlanacak.

Son dönemde İsrail menşeli ürünlere karşı yapılan boykot çağrıları, finansal kullanım araçlarındaki yazılım altyapısını da etkilemeye başlamıştır. 

Memur-Sen'in önerisi, Türkiye'nin milli ödeme aracı olan TROY'un kullanımını teşvik etmeyi amaçlıyor. Memur-Sen heyeti, Kamu Personeli Danışma Kurulu'nda gerçekleştirdiği toplantıda TROY uygulamasını gündeme getirdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, öneriyi değerlendirecek ve sonrasında karar alacak.

Ayrıca, Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON), üyelerine milli ödeme yöntemi TROY'u tercih etmeleri çağrısında bulundu. ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın, iş dünyasına hitaben yaptığı çağrıda, yerli ve milli ödeme sistemi olan TROY'a geçilmesini ve yabancı ödeme sistemlerinden vazgeçilmesini önerdi. Aydın, bu adımın milletçe yaşanan hassasiyete kulak verilmesi anlamına geldiğini vurgulayarak, tüm iş dünyasını bu çağrıya destek olmaya davet etti.

TROY Nedir?

TROY kartlarınız ile Türkiye’deki tüm ATM ve POS’lardan işlem yapabilir, internet ve mobil alışverişlerinizde güvenle kartınızı kullanabilirsiniz.

Ayrıca TROY kartın arka yüzünde yer alan uluslararası kart şemalarına ait logoların geçerli olduğu yerlerde kullanabilirsiniz.