Yapılan yazılı açıklamada, bu hekimlerin durumları hakkında şu bilgiler verildi:

"Erbaa Devlet Hastanesi'nde görev yapan 17 hekimimizin istifa ettiği yönündeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Bu hekimlerimizden 11'i TUS (Tabip, Uzmanlık, Tıpta Yan Dal, Diş Tabip ve Diş Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı) kazanmış ve farklı hastanelerde uzmanlık eğitimlerine başlamışlardır. 5 hekimimiz ise TUS sınavına hazırlanmak amacıyla izinli sayılmışlardır. Ayrıca 1 hekimimizin de eş durumundan ataması gerçekleşmiştir."

Tokat İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, Tokat Erbaa Devlet Hastanesi'nde hizmet verecek yeterli hekim bulunmadığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.

Açıklamada, bu yıl Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı'nı (TUS) kazanan 11 pratisyen hekimin uzmanlık eğitimine başladığı, 5 pratisyen hekimin ise TUS'a hazırlanmak amacıyla izinli sayıldığı belirtildi. Ayrıca, 1 pratisyen hekimin eş durumu ataması nedeniyle yer değişikliği yaptığı vurgulandı.

Hastanede toplam 35 uzman hekimin görev yaptığına dikkat çekilen açıklamada, acil servis hizmetlerinin 2 acil tıp uzmanı, 6 pratisyen hekim ve hastanenin diğer branş uzmanları tarafından sunulduğu ifade edildi.

Sağlık Bakanlığı tarafından Devlet Hizmet Yükümlülüğü kapsamında 20 hekimin atamasının henüz yapıldığı belirtilen açıklamada, hekimlerin TUS ile uzmanlık eğitimi almalarının hakları olduğu ve başarılarının tebrik edildiği vurgulandı.

Açıklamada, hastanede toplu istifa olmadığı, sağlık hizmeti sunumunda herhangi bir aksaklık yaşanmadığı ve hasta odaklı çalışmalara devam edildiği ifade edildi.