Öğretmen Fatma Uçar, sosyal medya hesabı Twitter'dan tepki çeken paylaşımlarda bulunmuştu. "Şiddeti körüklüyenler maalesef bazı sağlık çalışanlarıdır, asistanlarıdır" diyerek sağlıkta şiddeti savunmuştu.

ÖZÜR DİLEMESİ YETMEDİ

Uçar şu sözlerde özür dilemişti:

"Ben 1 haftadır maruz kaldığım hakareti, bunun da şiddet olduğunu ve benim gibi birçok hasta ve yakının hakaret ve hor görülmeye maruz kaldığını dile getirdim.Asla şiddette teşvik etmem. Ama yanlış anlaşıldım.Yazdıklarım tam okunmadı. Bunun için de ben kendi adıma özür diliyorum"

İŞİNE SON VERİLDİ

Uçar'ın açıklama yaparak özür dilemesi yeterli olmadı. Uçar'ın öğretmenlik yaptığı okul Uçar adına özür dileyerek, iş sözleşmesinin feshedileceğini duyurdu.

Yapılan açıklama şöyle: 

"Basına ve Kamuoyuna Kurumumuzda çalışan personelimiz tarafından yapılmış talihsiz açıklamayı bizler de kınıyoruz. Özveriyle çalışan tüm sağlık çalışanlarımızdan personelimiz adına bizler de özür diliyoruz.

Kurumumuz yetkililerince kendisiyle görüşme sağlanmış olup, yapmış olduğu talihsiz açıklamaya ilişkin pişmanlığını dile getirmiş ve özür dileyeceğini belirtmiştir. Kurum olarak kendisiyle iş sözleşmesinin feshedileceği tarafına bildirilmiştir"