Aile Bakanlığı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavlarının 2022 yılının 2. yarısında yapılmasının KİK toplantısında kararlaştırıldığı Sağlık Bakanlığı KİK toplantısında ise sağlık personeline yönelik Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavlarının ise 2023 yılının ilk çeyreğinde yapılacağı duyuruldu.

SINAVLAR 2023 İLK ÇEYREĞİNDE YAPILACAK

Sağlık Sen Genel Başkan Semih Durmuş'a sorulan bir soru üzerine Durmuş; "Sağlık Bakanlığı ile yapmış olduğumuz kurum idari kurul toplantısında aldığımız karara göre 2023 ilk çeyreğinde yapılacak şekilde planlama yapılıyor." ifadesini kullandı. 

Sağlık Bakanlığı Merkez, Taşra ve Döner Sermaye Teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu 4A maddesine tabi olarak görev yapan personel için “Sağlık Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği” sınavlarının 2022 yılının 2. yarısı itibari ile başlatılacağı netlik kazanmış oldu.

Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavları Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü internet adresinde yer alan personel bilgi sistemi üzerinden yapılmaktadır.

Son yapılan Görevde Yükselme Sınavında 4 kadro için sınav yapılmış Şef, Veri Hazırlama Ve Kontrol İşletmeni, Memur ve Şoför kadrolarına toplam 2000 kişi alınmıştı.