Sağlık Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatında görevli personelin istifa ve izin taleplerine ilişkin sınırlamalar 1 Temmuz itibarıyla yürürlükten kaldıracak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın imzasıyla illere gönderilen yazıda, Kovid-19 salgını ile mücadelenin kesintisiz ve etkin sürdürülmesi, yayılımının önlenmesi ve salgınla mücadelede görevli personelin korunması amacıyla düzenlemeler yapıldığı hatırlatıldı.

Yazıda, kamu sağlık hizmetinin verildiği sağlık tesislerinde ve merkez ve taşra teşkilatındaki mücadelenin, salgında tecrübe kazanmış personel eliyle yürütülebilmesini teminen Cumhurbaşkanlığınca yayımlanan genelgelerle Mart 2020'den bugüne kadar birçok uygulamanın hayata geçirildiği kaydedildi.

Yazıda, merkez ve taşra teşkilatında görevli personelin istifa ve izin taleplerine ilişkin sınırlamaların 1 Temmuz itibarıyla yürürlükten kaldırılacağı duyuruldu.

DAĞITIM YERLERİNE

COVID-19 salgını ile mücadelenin kesintisiz, etkin, yayılımının önlenmesi ve salgınla mücadelede görev yapan personeli olası riske karşı koruyabilmek amacıyla, başta Cumhurbaşkanlığımız olmak üzere bütün Kamu Kurum ve Kuruluşlarınca alınması gereken tedbirlere yönelik olarak birtakım düzenlemeler yapılmış ve uygulamaya konulmuştur.

Bu süreçte; Bakanlığımızca, gerek kamu sağlık hizmetinin verildiği sağlık tesislerinde gerekse de merkez ve taşra teşkilatımızda görevli personelimizin enfekte olma riskini en aza indirebilmek ve kamu sağlık hizmetinin kesintisiz, etkin, verimli, salgının yayılımının önlenmesi ve salgınla mücadelede her alanda yeterli sayıda ve mücadelede tecrübe kazanmış personel eliyle yürütülebilmesini teminen personel iş ve işlemlerine yönelik olarak Cumhurbaşkanlığımızca yayımlanan genelgeler dayanak alınarak Bakanlık Makamının olurları ile Mart 2020 tarihinden günümüze kadar birçok genel yazı yazılarak teşkilatımıza duyurulmuş ve uygulanması sağlanmıştır.

Bu sürecin son döneminde, Bakanlık Makamının tensipleri ile yürürlüğe konulan 14.04.2021 tarihli ve E.1555 sayılı genel yazımız ile 29.04.2021 tarihli ve E.1695 sayılı genel yazılarımızın (İstifa kısıtlaması da dahil ) uygulanmasına 01.07.2021 tarihine kadar devam olunacak olup bu tarihten sonra mer’i mevzuatın öngördüğü şekilde mutad uygulamalara devam edilecektir.

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Dr. Fahrettin KOCA
Bakan

Dağıtım:
A Planı
81 Îl Valiliği (İl Sağlık Müdürlüğü)
TİTCK, HUDUT ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü

 # Bu ve benzeri Genelge, Resmi yazılardan habersiz kalmamak, gündemi takip etmek için buraya tıklayarak Whatsapp Haber Bültenimize Ücretsiz abone olabilir, gelişmelerden anında haberdar olabilirsiniz. Tıklayınız. 


Yazıda bahsedilen 14.04.2021 tarihli E.1555 sayılı yürürlükten kaldırılan yazıyı incelemek için tıklayınız.


Yazıda bahsedilen 29.04.2021 tarihli E.1655 sayılı yürürlükten kaldırılan yazıyı incelemek için tıklayınız.