Sağlık Bakanlığı’nın düğün yayımladığı ek ödeme yönetmeliğinde değişikliği öngören yönetmelik ile ilgili Bakan Koca’dan önemli açıklamalar geldi.

Sağlık Bakanı Koca, Bakanlığın birlikte kullanım protokolü imzaladığı Üniversitelerin Tıp Fakültelerinde çalışan ve hastane başhekimlikleriyle sözleşmesi bulunan tüm öğretim elemanlarına ek ödeme yapılacağını kaydetti.

Koca: Öğretim Elemanları Daha Fazla Ek Ödeme Alacak

Öğretim elemanlarının daha fazla ek ödemeden yararlanacağını ifade eden Koca, üniversite hastaneleri olan tıp fakülteleriyle Bakanlık hastanelerini kullanan Tıp Fakülteleri arasındaki ayrımı ortadan kaldırdıklarını söyledi.

Fiilen mutemetlik hesaplaması yapan personele ek puan verildiğini söyleyen Sağlık Bakanı, eczacıların ek ödeme katsayıları yapılan artışla 1,20 ye çıkarıldığını, yine eczacıların teşvik ödemesinde 0,7 olan kat sayılarının 1,05’e yükselttiklerini söyleyen Sağlık Bakanı, birinci basamak sağlık kuruluşlarında çalışan sağlık personeli için de teşvik ek ödemesinin getirildiğini duyurdu. “Sağlık Personeli Teşvik Ek Ödeme Tutarları (112 ve Birinci Basamak)” başlıklı haberimize TIKLAYARAK teşvik ek ödeme tutarlarına ait tabloyu inceleyebilirsiniz.

Sağlık Bakanı Koca sözlerine şöyle devam etti: “Bakanlık hastaneleriyle birlikte kullanım anlaşması olan tıp fakültelerinin temel bilimler kadrolarında bulunan öğretim elemanları ek ödemeden daha fazla yararlanmanın yanı sıra, bireysel sözleşmelerinde belirlenen eğitim ve araştırma hedeflerini sağlamaları oranında teşvik ödemesinden de yararlanacak.” Dedi.

Başlıklı haberlerimizden sağlık personelinin teşvik ek ödeme ve taban ek ödeme tutarlarına ait geniş bilgiye sahip olabilirsiniz.

Koca açıklamasının devamında; “Eğitim ve araştırma hastanelerinde görev yapan profesör, doçent ve eğitim görevlilerinin ek ödeme katsayılarında yüzde 20'den yüzde 40'a kadar artış sağlandı. Kliniklerin idari sorumluları ile eğitim sorunlularının ek ödeme katsayılarında da yüzde 10 artış gerçekleştirildi." İfadelerini kullandı.