Sosyal medya'da yapılan paylaşımla gün yüzüne çıkan nöbet listeleri sonucu "Asistan hekimlerin insan olarak görülmediği" bir uygulamaya Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gidildiği ileri sürüldü. Hastanenin iç hastalıkları kliniğinde asistan hekimlerin Sağlık Bakanlığı bakanlık tarafından Genelge ile talimatlandırılan nöbet sonrası izin hakları iddialara göre hocalar tarafından dolaylı yöntemlerle kullandırılmıyor. 

BAKAN KOCA 36 SAAT NÖBET KONUSUNDA GENELGE İMZALAMIŞTI

Bilindiği üzere Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 10 Kasım 2021 tarihinde bir Genelge imzalayarak 36 saatlik nöbet yazılmaması talimatı vermişti. Bakan Koca, 136 hastane başhekimine de konuyla ilgili mektup göndermişti. Mektup ve Genelge detayları için tıklayınız.

KLİNİK HOCALARI NÖBET LİSTELERİNE EL KOYDU

Sağlık Bakanlığının uygulama talimatı nedeniyle asistan hekimlerin nöbet sonrası izin kullanmak istemesi üzerine Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi İç Hastalıkları Kliniği hocalarından ilginç bir hamle geldi.  Yıllardır baş asistanlar tarafından düzenlenen nöbet ve mesai listelerine Klinik Hocaları adeta el koydular. İddialra göre baskı ile el konulan nöbet listesi düzenleme işlemi bizzat hocalar tarafından düzenlenerek mevcut düzen değiştirildi. Başasistanlar tarafından düzenlenen ocak - şubat ve mart ayı listeleri ile Hocalar tarafından düzenlenen Nisan ayı nöbet listesi aşağıda gösterilmiştir. 

AĞIRLI HAFTASONU NÖBETLERİ YAZDILAR

Yine iddialara göre nöbetler kıdem fark etmeksizin özellikle hafta sonu ağırlıklı yazılarak asistanlar her hafta sonu çalışmaya, her gün hastaneye gitmeye mecbur hale getirilmiştir. Hastanede en az dahiliye kadar hatta daha fazla yoğun çalışan genel cerrahi ve anestezi klinikleri dahil nöbet sonrası izin hakkı kullanılmakta iken, sadece iç hastalıkları kliniğinde nöbet listeleri değiştirilerek asistan hekimlerin bu hakkı ellerinden alınmıştır. 

Mobbing kanıtı olan nisan ayı çalışma listesi ve önceki aylara ait listeler ekte aşağıda gösterilmiştir. 

OCAK 2022 NÖBET LİSTESİ (BAŞASİSTANLAR TARAFINDAN HAZIRLANAN)

ŞUBAT 2022 NÖBET LİSTESİ (BAŞASİSTANLAR TARAFINDAN HAZIRLANAN)

MART 2022 NÖBET LİSTESİ (BAŞASİSTANLAR TARAFINDAN HAZIRLANAN)

NİSAN 2022 NÖBET LİSTESİ (HOCALAR TARAFINDAN HAZIRLANAN)