663 sayılı KHK ile Sağlık Bakanlığı’na sözleşmeli yöneticilik sistemini getirdiği için sağlık çalışanlarının da asla affetmeyeceği Sağlık Bakanı olarak tarihe geçen Prof. Dr. Recep Akdağ’A bir eleştiride eski Başhekim Arif Verimli’den geldi.

Sağlık Bakanlığında Liyakati ayaklar altına alan, binlerce kadrolu yöneticiyi bir gecede ıskartaya çıkaran, yerine hastanelere sağlıkla ilgilisi olmayan öğretmen, polis gibi memurları müdür, müdür yardımcısı olarak atanmalarına zemin hazırlayan 663’ün Mimari Recep Akdağ, Bakanlığının üzerinden yıllar geçmesine rağmen yarattığı erezyon nedeniyle hala kulakları çınlatılan nedir isimlerden olmaya devam ediyor.

Alış Veriş Merkezinde kasiyer olan birinin hastaneye müdür yapıldığı, Öğretmen olarak eğitim almasına rağmen Eğitim Araştırma Hastanesine Müdür Yardımcısı yapılmasına imkan tanıyan yasanın baştan sona hazırlanmasında payesi olan Recep Akdağ’a Arif Verimliden önemli bir eleştiri geldi.

Arif Verimli sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Başhekim olduğu dönemde kurduğu “intihar müdahale merkezi ve müdahale hattının” daha sonra neden kapatıldığını paylaştı.

Prof. Dr. Arif Verimli: Korkunç boyutlara ulaşan uyuşturucu kullanımıyla mücadele için acilen yeni hastaneler açmak gerekiyor

Verimli, eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın isminin baş harflerini vererek şunları yazdı:

"Ben, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Başhekimi’yken 'İntihar Müdahale Merkezi ve Müdahale Hattı' kurdum. Bilin bakalım kim kapattı? Cevap veriyorum; her iyi şeye düşman R.A. isimli bir bakan. Tarih affetmeyecek. Ben asla affetmeyeceğim onu, ayrı konu."