Diyarbakır'ın Bismil İlçesi'ndeki Devlet Hastanesi'nin güvenlik duvarı, kimliği belirsiz kişiler tarafından defalarca yıkılıyor. Şikayetler üzerine birçok kez örülen duvar, her seferinde yeniden yıkıldı. 

Bismil Devlet Hastanesi'ndeki Güvenlik Duvarı Sürekli Yıkılıyor

Hastanedeki kantinin kapatılmasının ardından, bazı kişilerin komisyon karşılığında hasta ve hasta yakınlarını kırılan duvardan yakındaki esnafa yönlendirdiği iddia edildi. İlçedeki esnaflardan Bayram Eşiyok, olayı araştırarak Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Güvenlik Duvarı Defalarca Yıkıldı

Bismil Devlet Hastanesi ile hemen bitişiğinde bulunan eczane ve esnafların alanını ayıran duvar, defalarca örülmesine rağmen kimliği belirsiz kişiler tarafından sürekli yıkılıyor. Bu durum, hastanede yatan hasta ve hasta yakınlarının daha kolay alışveriş yapmalarını sağlıyor. İddialara göre, hasta ve hasta yakınları birileri tarafından komisyon karşılığında bu esnaflara yönlendiriliyor.

Esnafın Tepkisi ve Suç Duyurusu

Kolay yoldan alışveriş yapılmasına tepki gösteren merkezdeki esnaf, bu durumun düzeltilmesi taleplerinin cevapsız kalması üzerine Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunarak çözüm arayışına girdi. Bismil'de optik işleri yapan Bayram Eşiyok, yaklaşık 6 aydır kamuya ait hastane duvarının defalarca onarılmasına rağmen birilerinin sürekli yıktığını belirtti. 

Komisyon Karşılığında Yönlendirme İddiaları

Eşiyok,

Bir Garip Açıklama: ‘Hasta Yakınlarına Hastane Personelinin Hatalı İşlemleri Tamamlatılıyor’ Bir Garip Açıklama: ‘Hasta Yakınlarına Hastane Personelinin Hatalı İşlemleri Tamamlatılıyor’

Hastanede kantin kapatılmış. Uzun zamandır kantin kapalı. Bunun dışında hastanedeki bazı kişiler, hasta yakınlarını ve yatan hastaları komisyon karşılığında alışveriş yapması için kırdıkları bu duvardan yakındaki esnafa yönlendiriyor. Bu durumu hastane yönetimine defalarca bildirdik.

Hastane özel güvenliği var, hemen bitişiğinde güvenlik noktası bulunuyor. Ancak bu duvar nasıl yıkılıyor, kimse görmüyor. Hastaneye gelen ya da hastanede yatanların bu esnafa yönlendirilmesi doğru değil. Biz de merkezdeki esnaf olarak bu durumdan muzdarip ve mağduruz.

Bismil Devlet Hastanesi Duvar

Biz de vergimizi ödüyoruz, ancak haksızlık yapılıyor. Hastane yönetimine defalarca sorunu ilettik, çözüm gelmeyince ben şahsen tüm esnaf adına Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundum. Umarım duvarı yıkanın kim olduğu ortaya çıkar ve esnafın mağduriyeti önlenir" dedi.