Yönetmelik 01/07/2022 tarihinde yürürlüğe girdiği için teşvik ödemesi denilen taban tutarları Ağustos 15'inde hesaplara yatması gerekiyor.

Diğer taraftan sabit ödeme türünde alınacak olan tutar kesin olmamakla birlikte 14 günlük farkında ödenmesi gerekebilir.

saglikpersonelihaber.net olarak detayları incelemeye ve takip etmeye devam ediyoruz.

Yönetmelikle beraber artık 2 tür ödeme yapılacak.

  1. Taban ödeme,
  2. Teşvik ödeme  

Ek Ödeme Nasıl Hesaplanacak

1- Taban EK Ödeme Tutarları ödenecek

2- EK Ödeme hesaplanırken daha önce hastane gelirine göre belirlenen ek ödeme katsayısı bakanlık tarafından belirlenecek..

3- Net performanslar bulunup ek ödeme katsayısı ile çarpılacak ve teşvik ödeme bulunacak.

Taban Hesaplama Şekli:

*En Yüksek Devlet Memuru Aylığı X unvan katsayısı

En Yüksek Devlet Memuru Aylığı = 3169,23
Bu rakamı unvan katsayınız ile çarpıp sonucu bulabilirsiniz. Çıkan tutardan gelir ve damga vergisi kesince net ele geçen çıkar

Mahsuplaşma Kalkmadı

Mahsuplaşma kalkmadı devam ediyor.Taban ek ödeme yanında hekimlere teşvik ek ödeme var. Yani bu teşvik ek ödeme bir nevi döner sermaye. Çok puan üretene tabanın üstüne bu para ödenecek. Ayrıca hastane geliri kalktı. Ek ödeme katsayısını Sağlık Bakanlığı belirleyip teşvik ek ödeme hesaplanacak.

Taban Ek Ödeme Mahsup Edilecek mi?

SÇS Sendika Genel Başkanı Menderes Özer mahsuplaşma için şu bilgileri aktardı: Genelgede 209 ve 375 khkya göre ödenen sabit ek ödemenin mahsup edileceği yazıyor. Taban bir döner sermaye ödemesi olacağından döner sermayeden döner sermayeyi mahsup edecek da değil. Yani artık 2 sabit ek ödeme oldu. ve 2'side emekiliğe yansımadı ve bu iki sabitte dönerden mahsup edilecek.

Uzman Mutemet Sedat Atlas ise şu ifadeleri kullandı: Arkadaşlar mahsuplaşma kalkmadı devam ediyor.Taban ek ödeme yanında hekimlere teşvik ek ödeme var yani bu teşvik ek ödeme bir nevi döner sermaye çok puan üretene tabanın üstüne bu para ödenecek ayrıca hastane geliri kalktı ek ödeme katsayısını bakanlık belirleyip Teşvik ek ödeme hesaplanacak.

Sabitin Sabiti İcat Edildi!

Öncelikle sabitin sabiti icat edildi. Ne öteki sabit ne yeni taban sabit emekliliğe yansımamaktadır.

  1. Tabip taban bürüt 7.160 TL,
  2. Uzman tabip taban brüt 14.260 tl
  3. GİH Sınıfı Memurlar taban bürüt 506 TL
  4. Hekim dışı hemşireler taban bürüt 1.015 TL. 

Teşvik Ek Ödeme Geldi

Taban ödeme dışında birde teşvik ödeme icat edildi.Yukarida verdiğim rakamlar bürüt tutarlardan. Damga ve gelir vergisi kesilip ödeneceği için net tutar söylemek doğru olmaz. 1. ve 2. Basamak diye birsey kalmadı. Bu yönetmelik ile hepsi birlestirildi.Taban ek ödeme izinlerde Etkilenmeyecek.Sonuç olarak geçmişteki kötü yönetmeliklerin arasında bu en iyisi sayılır.ama yetmez. Sahanın tek kalem maaş talebine çok ters oldu. Maaş kalemleri bölündüde bölündü. Her kesin gelir vergisi farklı üsteki brütten örnek. 1000 TL brüt ise gelir vergi diliminiz yüzde 27 ise 270 tl düşün damga vergiside düşün.10 gün içinde paralar hesaplara yatmaya başlar. Vergi dilimi yüzde 35 e gelen hekimlerin neredeyse yarısı vergiye gider.Ayrıca mahsuplaşma devam esecektir.

Taban ödeme tutarları: