Asgari Ücret konusunda Cumhurbaşkanının aldığı insiyatifi memurlar için de alacağını beklediğini dile getiren Ali Yalçın, ek zam konusunda Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'in 3 Ocak'ta açıklanacak enflasyon açıklamasının beklenmesi yönünde talebi olduğunu aktardı. 

Haber Global'de Canlı Yayına bağlanan Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın,  Memurlara yansıması beklenen gelir vergisi muafiyetinin kamu oyuna yansıtıldığı gibi olmadığını Cumhurbaşkanına dile getirdiklerini söyledi. Yalçın, yaptıkları milimetrik hesaplara göre Hizmetli memura 38 TL, Memur 59 TL ama bir mühendise 300 TL yansıyacağını, bununda hakkaniyetli olmadığını ifade etti. Ek zam talebiyle ilgili Çalışma Bakanı Vedat Bilgin ile bir araya gelerek bir çalışma yapacaklarını aktaran Yalçın, 15 Ocak maaş dönemine ek zammın yansıyabilmesi için görüşmenin biran önce yapılması gerektiğini söyledi.

Gelir vergisine ilişkin uygulanacak istisnayı olumlu olarak niteleyen Yalçın, bunun sosyal adaletin gelir dağılımında sağlanması noktasında sıkıntılar içerdiğini, söz konusu düzenleme ile kısmi artışlarla az kazanana az, çok kazanana çok ilave gelir yansıtılacağını Erdoğan'a ifade ettiklerini vurguladı. Yalçın, gelir vergisinde yapılan düzenlemenin eşitsizlik ortaya çıkardığını ifade ederek, söz konusu eşitsizliğin giderilmesi başta olmak üzere kamu görevlilerinin alım gücünü artıracak, adil gelir dağılımını sağlayacak ek zam veya ilave ödemenin bir an önce gerçekleştirilmesi noktasına hassasiyetlerini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a dile getirdiklerini belirtti.

Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Toplu Sözleşme hükmümüz gereği 3600 Ek Gösterge/Ek Göstergeler ve sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi konusunda atılacak adımlara ilişkin sürecin hızlandırılması noktasında beklentilerimizi paylaştık." dedi.

GELİR VERGİSİ MUAFİYETİ HEMŞİREYE 72 TL YANSIYACAK!

Öte yandan Sağlık Sen Genel Başkanı Semih Durmuş'da yaptığı paylaşımla memurlara getirilen gelir vergisi muafiyetine atıfta bulunarak "Bürokratik oligarşinin kamu çalışanları için atılmak istenen olumlu adımları yanlış veri ile nasıl baltaladığını Gelir Vergisi düzenlemesinde bir kez daha görüyoruz." dedi.