Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından uzman öğretmen ve başöğretmenlerle ilgili 2023 Ocak döneminden itibaren alacakları maaş farklarına ait bilgiler paylaşıldı. Peki 2023 yılı uzman öğretmen ve başöğretmen maaş ne kadar oldu?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Kasım ayında düzenlenen öğretmen kariyer basamakları sınav sonuçlarına göre sınava girenlerin %98’i başarılı oldu. Uzman öğretmenlik sınavına başvuran 432 bin öğretmenin 422 bin 368'i sınavda başarılı olurken muaf olanlarla birlikte toplam sayı 516 bin Öğretmen, Uzman Öğretmen oldu. Başöğretmenlik sınavında ise; başvuran 68 bin öğretmenin 66 bini sınavda başarılı oldu. 257 uzman öğretmen ise doktorayı tamamladıkları için sınavdan muaf tutulmuştu, bunlarla birlikte başöğretmen olma hakkını kazanan öğretmen sayısı 66 bin oldu.

Sınav sonucunda uzman öğretmen ve başöğretmen olmaya hak kazanan öğretmenler maaş farklarının ne kadar olacağını merak ediyordu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın açıklamalarının ardından başöğretmen ve uzman öğretmen maaş farkları ile ilgili soru işaretleri giderildi.

Meclis genel kurulunda 2023 yılına ait bütçe sunumunu yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, öğretmenlerin uzman olduklarında maaşlarında 2023 yılı itibariyle 2.250 liralık fark oluşacağını, başöğretmen olduklarında ise yaklaşık 4500 liralık artış olacağını kaydetti.

Editör: Haber Merkezi