Kamu kurum ve kuruluşlarına ait “Teknisyen” unvanlı kadrolar, Teknik Hizmetler Sınıfı ve Sağlık Hizmetleri Sınıfında yer almaktadır. TH veya SH sınıfında Teknisyen kadrosunda görev yapanlar, görev yaptıkları yere göre ek özel hizmet tazminatı da alabilirken, kurumlarından kaynaklı farklı ödemelerden de yararlanabilmektedirler. (örneğin; mahalli idarelerde sosyal denge tazminatı ve ikramiye ödemeleri, kalkınmada öncelikli yerlerde ek tazminat gibi)

Ayrıca, “Teknisyen” unvanlı Devlet memurları yılın ikinci yarısındaki aylarda (derece/kademe ve kıdem yılına göre değişen aylarda) gelir vergisi bakımından %20’lik dilime girdiklerinde zaten düşük olan net maaşları daha da azalmaktadır.

Güncel net maaşları 

Teknik ve Sağlık hizmetleri sınıfları kapsamında Teknisyen unvanlı kadrolarda görev yapan mesleki/teknik lise mezunu Devlet memurlarının, her derece/kademe ve kıdem yılındaki aylık net maaşlarının 2020 yılının ilk yarısındaki tutarları konusunda  olarak hazırladığımız Tabloya aşağıda yer verilmiştir.

Tablodaki aylık net maaş tutarları, bekâr (veya eşi çalışan) ve çocuksuz personele göre hesaplanmıştır.

Eş ve çocuk durumuna göre Tabloda belirtilen aylık net maaş miktarına eklenecek tutarlar için tıklayınız…

TEKNİSYENLERİN 2020 YILI İLK DÖNEMİ AYLIK NET MAAŞLARI

NOT:
*Aile yardımı ve asgari geçim indirimi bakımından, bekar (veya eşi çalışan) ve çocuksuz personele göre değerlendirme yapılmıştır.
*Döner sermayeden yararlananlar için, sabit döner sermaye ödemesi (net ek ödeme miktarı kadar) hesaplamaya dahil edilmiştir.
*Gelir vergisi oranı %15 uygulanmıştır.
*Çalışılan yer, kurum ve hizmet bölgesinden kaynaklı ödeme fazlalıkları dikkate alınmamıştır.
*Sendika aidatı, toplu sözleşme ikramiyesi, sosyal denge tazminatı ve ikramiye ödemeleri ile yabancı dil tazminatı hesaplamaya dahil edilmemiştir.
*BES kesintileri dikkate alınmamıştır.
*Tabloda hizmet süreleri 12 yıldan az olanların, 14.10.2008 tarihinden sonra işe girmiş oldukları varsayılarak, sosyal güvenlik kesintileri ilgili mevzuat çerçevesinde hesaplanmıştır.
*Tabloda hizmet süreleri itibariyle personelin ulaşabileceği derece ve kademeler tahmini olarak alındığından, hizmet yıllarına karşılık gösterilen derece ve kademelerde farklılıklar görülebilir.