Beştepe’de yapılan kabine toplantısından sonra “millete sesleniş” konuşması yapan Cumhurbaşkanı, dört meslek grubu dışındaki tüm kamu çalışanlarının ek göstergelerinde 600 puanlık artış yaşanacağını kaydetmişti.

3600 ek gösterge düzenlemesinin sadece 4 meslek grubunu kapsaması halinde hiyerarşik dengede bozulma olacağına dikkat çeken Cumhurbaşkanı, memurlar arasında adaletsizliğe yol açmama ve hiyerarşik dengeyi bozmayacak şekilde 600 puanlık ek gösterge artışı sağlanacağını açıklamıştı..

2023 yılı Ocak ayı ile beraber düzenlemenin yasalaşacağını duyuran Cumhurbaşkanı, 3600 ek gösterge düzenlemesini hayata geçmesi ile beraber 1. dereceye gelmiş olmak şartıyla daha önce söz verilen tüm meslek gruplarında ki memurların 3600 ek göstergeye yükseleceğini açıkladı

Memur emekli aylığı ve ikramiyesi ne kadar artacak?

3600 ek gösterge düzenlemesini hayata geçmesiyle beraber maaşlar da beklenen artışın minimum düzeyde olacağı söylenirken, asıl artışın emekli ikramiyeleri ile emekli maaşlarını da yaşanacağına belirtiliyor. Cumhurbaşkanı’nın bu konuda verdiği örneği dönecek olursak; ek göstergesi 3600 olan ve 30 yıllık hizmeti olan bir memurun emekli aylığındaki artış 1234 TL ile 1391 TL arasında, ikramiye ise 44.500 TL ile 50.150 TL arasında artış sağlanacak. Bu tutarlara Temmuz 2022 dönemi memur zammı ile 2023 Ocak memur maaş zammı oranları eklendiğinde daha yüksek oranda artışın bordrolara yansıması bekleniyor.

Uzman tabip, tabip güncel ek gösterge tablosu

3600 ek gösterge düzenlemesi sonrasında sağlık personelleri gösterge tablosunda da diğer memurlar da olduğu gibi değişiklik yaşanacak. Buna göre Sağlık Bakanlığında Uzman Tabip, Tabip, Diş Hekimi, Tabip, Biyolog ve Eczacı kadrolarında istihdam edilen çalışanların yeni ek göstergeleri yukarıdaki gibi olacak. 

Lisans Sağlık Personeli Ek Gösterge Tablosu

4 yıllık sağlık alanı ile ilgili lisans bölümü bitiren bir sağlık personelinin ise güncel ek gösterge tablosu bu şekilde oldu.

Önlisans Mezunu Sağlık Personeli Ek Gösterge Tablosu

2 yıllık yükseköğretim programlarından birini bitirmiş sağlık personelinin ek gösterge tablosunu şu şekilde olması bekleniyor:

Lisans Mezunu GİH ve Lise Mezunu Sağlık Personeli Ek Gösterge Tablosu

Lise mezunu yani ortaöğretim bitirmiş sağlık personellerinin ve 4 yıllık lisans mezunu SHS dışındaki GİH ve diğer sınıflardaki sağlık çalışanlarının 3600 ek gösterge düzenlemesi sonrasında ek gösterge tablosu şu şekilde olacak:

SAĞLIK PERSONELİ EK GÖSTERGE TABLOSU 2022