Genel Müdür Mehmet İSLAMOĞLU imzasıyla yayınlanan yazıyla; işçilerin günlük 7,5 saat çalışma ile 45 saatlik haftalık çalışma süresi tamamlanır denilerek haftalık kırk beş saati aşan çalışmaların fazla çalışmaya (fazla mesaiye) girdiği hatırlatıldı.

GECE ÇALIŞMASI NEDİR?

İşçinin çalıştığı sürenin yarısından fazlası saat 20.00’de başlayıp 06.00’da biten zaman dilimine denk geliyorsa buna “gece çalışması” denildiği belirtilen yazıda, Bakanlığın Merkez ve Taşra teşkilatında işçi statüsünde çalışan personelin vardiya düzeninin günlük 7,5 saati aşmayacak şekilde 3 posta halinde düzenlenmesi ve bu postalarda 4857 sayılı iş kanununun 69. maddesinin 4. fıkrası çerçevesinde personele dönüşümlü olarak görev verilmesinin esas alınması istenerek, bu duruma birim amirlerince azami özen gösterilmesi talimatlandırıldı.

3 VARDİYA ÇALIŞTIRILMAYAN İŞÇİYE GECE ÜCRETİ ÖDENECEK

Günlük 7,5 saati aşmayacak şekilde 3 posta halinde çalıştırılmasıyla haftalık 45 saat görev verilen içiye gece çalışmasına bakılmaksızın gece çalışma ücreti adı altında başkaca bir ödemeye mahal verilmemesi istendi.Yani gece çalıştığı için % 35 gece çalışma ücreti alan bir işçi, saat 20.00 - 06.00 arasında 7.5 saatten fazla çalışıyorsa 7.5 saatinin üzerini zamlı alabilecek. Gündüz de 11 saatten sonrası ise bu şekilde zamlı ödenecek.Özetle; 24.00 - 08:00 vardiyasinda olan biri 7.5 saat %35 gece zammini alabilecek. (yarıdan fazlası olduğu icin vardiyanin tamami gece calismasi sayılır)

Sağlık Bakanlığı yayınladığı bu yazıyla işçilerin 3 vardiya şeklinde çalıştıırlarak 12 ve 24 saat'lik çalıştıran Kurumlara bir nevi düzenleme getirmiş oldu. 7.5 saatlik çalışma düzeni ile günlük 3 vardiya ile çalıştırılan ve haftalık 45 saatlik zorunlu çalışma üsresi tamamlayan işçilere gece çalışma ücretinin ödenmesinin önüne geçildiği belirtildi.

İşçinin gece çalışmasında sadece yedi buçuk saatin üzerinde çalıştığı süreye tekabül eden miktarın zamlı olarak ödeneceği açıklanan yazıda, Örneğin, işçi gece 7,5 saatin üzerinde yani 10 saat çalışmışsa haftalık çalışması 45 saatin içinde olup olmadığına bakılmaksızın kendisine verilen ara dinlenme saati de çıkarıldıktan sonra Yargıtay içtihatlarına uygun olarak 1,5 saate karşılık gelen ücret zamlı olarak ödeneceği vurgulandı.

GENELGEYE RAĞMEN FARKLI ÖDEMEYE GİDEN BİRİM AMİRİ ZARARI KARŞILAYACAK

Genelgede "ortaya çıkabilecek hukuki ihtilaflardan dolayı Bakanlığımızca herhangi bir ödeme yapılması halinde doğrudan birim amirinin sorumluluğuna gidilecek ve kendilerine rücu edilecektir." denilerek işçilerin çalışma süreleri konusunda birim amirlerinin maddi sorumlu olacağı belirtildi.

KADROYA GEÇMEDEN ÖNCEKİ İŞTE ÇALIŞTIRILSIN!

Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünce ÇKYS üzerinde yapılan branşlaştırma işleminin hatırlatıldı Genelgede, "

İŞTE O YAZI;